zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 43/44

Politienieuws week 43/44

Diefstal in trein

Goor – Een passagier uit de trein van Hengelo naar Goor kwam er op 28 oktober om 16.00 uur achter dat zijn rugzak was gestolen. In de rugzak zaten een MSI Laptop met lader, een gaming muis en toiletspullen. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Handtas gestolen

Goor – Een bewoonster van de Markeloseweg ontdekte een insluiping in haar woning op vrijdag 29 oktober, die plaats moet hebben gevonden tussen 11.00 en 14.15 uur. Ze mist een bordeauxrode handtas met bank- en winkelpasjes en ook in de slaapkamer stonden allemaal kistjes open waaruit ze sieraden mist. Bij vertrek uit de woning had ze het slaapkamerraam opengezet, waardoor de inbreker vermoedelijk is binnengekomen. Bij thuiskomst was dit raam dicht. Ook in dit geval worden getuigen gevraagd zich te melden.  

Snelheidscontrole in Hof van Twente

Goor – De politie heeft op de N347 op vrijdag 29 oktober een snelheidscontrole gehouden tussen 8.00 en 16.30 uur. Er waren 2486 passanten waarvan er 71 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 109 km/uur, waar maximaal 80 is toegestaan.

Rijbewijs ingevorderd

Diepenheim – Een automobilist die blijkbaar te diep in het glaasje had gekeken, vloog op donderdag 28 oktober omstreeks 19.30 uur uit de bocht op de Deldensestraat en belandde in de sloot. Hij werd door ambulancepersoneel nagekeken en kon daarna mee naar het politiebureau in Goor. Een blaasproef liet een score zien van 715 ug/l wat neer komt op meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.  

Marktplaatsfraude

Delden – Een inwoner van Delden had op zaterdag 23 oktober op Marktplaats een leren jas te koop gezet met haar 06-nummer erbij. Ze kreeg van iemand via WhatsApp een bod van € 115 inclusief verzendkosten, waarmee ze akkoord ging. De jas moest worden opgestuurd naar Lewenborg (Groningen). Op verzoek stuurde ze haar rekeningnummer en een foto van haar bankpas. Daarop stuurde de koper een link met een zogenaamde Marktplaatsverificatie waar ze op moest klikken en bankgegevens moest invoeren. De schade bleef voor haar beperkt tot € 28,45 omdat er niet meer op de rekening stond. Op de website opgelicht.avrotros.nl is te lezen ‘dat er niet zoiets bestaat als een ‘Marktplaats-verificatieverzoek’ waarmee gebruikers van het platform onderling de identiteit van de wederpartij kunnen verifiëren. Alle verzoeken hiertoe zijn dan ook niets anders dan pure oplichting’.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle