maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 44/45

Politienieuws week 44/45

Inbraak woning

Delden – Bij een inbraak in een woning aan de Gruttostraat in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november is voor zover bekend nog niets vermist. De inbreker(s) kwamen binnen door een raam te forceren. Alle lades en kasten waren overhoop gehaald. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Ladder gestolen

Goor – Aan de Dr. J.H. ten Boschstraat is op zondag 7 november omstreeks 16.30 uur een ladder die bij een woning stond, gestolen. “De ladder bestaat uit drie delen met elk negen treden, dus het moet haast opvallen als iemand met zo’n ladder wegloopt”, aldus de politie. 

Heeft u iets gezien? Meld dat dan via het lokale nummer 0900-8844. 

Diefstal bier 

Goor – Bij een supermarkt aan het Wevers-plein is op donderdag 4 november om 13.10 uur een winkeldief aangehouden. In een rood tasje had hij vijf halve liter blikken bier verstopt, die hij uiteindelijk alsnog betaalde. Hij kreeg een reprimande opgelegd en daar is het voor deze keer bij gebleven. 

Proces verbaal voor jonge bestuurder

Goor – Aan de Deldensestraat in Goor op de ventweg heeft de politie een automobilist staande gehouden en laten blazen op verdenking van gebruik van alcohol of drugs. De blaastest wees een score uit van 160 ug/l, waarbij 88 ug/l maximaal is toegestaan bij een bestuurder die zijn rijbewijs nog geen vijf jaar in bezit heeft. Er werd een proces verbaal uitgeschreven en een onbekend aantal uren rij-ontzegging. 

Aanrijding Willem Alexanderweg

Delden – Bij een aanrijding tussen een brommer en een auto op woensdag 3 november rond 17 uur is de bestuurder van de brommer gewond geraakt. De brommer kwam van rechts en reed met hoge snelheid tegen de zijkant van de auto. De brommerrijder is meegenomen naar het ziekenhuis in Almelo en had meerdere fracturen. 

Notoire eierdief 

Hengevelde – Aan de Gorsveldweg bevindt zich een schuurtje waar je eieren, aardappels en drinken kunt kopen. Het is doorgaans onbemand en het is de bedoeling dat je geld in het daartoe bestemde kistje deponeert. Op camerabeelden werd ontdekt dat een man meerdere keren langs was geweest, een beetje rommelde rond het geldkistje en tot twee maal toe verdween met een aantal doosjes eieren en meerdere drankjes. Er is niet voor betaald. De dader is een bekende van de politie en zal worden aangehouden.  

Fiets in brand

Delden – Bij een leegstaande basisschool aan de Bernhardstraat is een fiets in brand gestoken op woensdag 3 november om 19.30 uur. De fietsenstalling lag bezaaid met lucifers. De politie heeft de brand zelf geblust met een brandblusser.   

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle