maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 45/46

Politienieuws week 45/46

MTB-er overleden

Bentelo – Een mountainbiker is op zondagmiddag 14 november om het leven gekomen tijdens zijn rit op de Haarweg bij de Hagmolenbeek tussen 11 en 12 uur. Een reanimatiepoging van twee passerende mountainbikers en de politie mocht niet meer baten. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen. 

Telefoon gestolen/verloren

Delden – Een bewoner van de Noordwal in Delden is maandag 8 september zijn telefoon verloren of deze is gestolen. De persoon is werkzaam bij de GGD in Goor, en eenmaal ter plaatse werd de mobiele telefoon gemist. Het betreft een blauwe Apple Iphone type XR. Aan de achterzijde bevindt zich een magneet voor handsfree bellen. Heeft u iets gevonden of gezien? Meld dat dan bij de wijkagent van Delden via het lokale nummer 0900-8844. 

Velgen blauw gespoten

Hengevelde – Een bewoner van de Diepenheimsestraat ontdekte op maandag 8 november om 13 uur dat alle vier de velgen van zijn Mercedes blauw waren gespoten. De auto was geparkeerd in een niet afgesloten deel van en boerderij. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Oplichting met gereedschap

Goor – Een man die in zijn tuin bezig was aan de Govert Flinckstraat werd op vrijdag 5 november rond 10.30 uur aangesproken door een passant in een busje. Hij vroeg de weg naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelf-zaak. Hij had namelijk zijn hele busje vol met nieuw gereedschap. Hij wou het ook wel aan de man verkopen, hij hoefde dan alleen de BTW ad. € 24,20 te betalen maar dit kon niet contant. Daarop bood de passant aan mee te gaan naar binnen om de betaling via internetbankieren te regelen. Tijdens het ‘helpen’ met deze overboeking, heeft de passant geen € 24,20 maar € 2420,00 overgemaakt naar Handelsonderneming Christiaan. De gedupeerde heeft daarna de bank gebeld en alles laten blokkeren maar de € 2420,00 is niet meer terug te halen. 

Ruiten speelgoedgebouwtje ingeslagen

Goor – Aan de Kievitstraat zijn bij een speelgoedgebouwtje alle ruiten vernield. Dit gebeurde op dinsdag 9 november omstreeks 11.50 uur ’s morgens. 

Aanrijding auto en fietser

Delden – Aan de Langestraat ter hoogte van de parallelweg heeft een auto verzuimd voorrang te verlenen aan een fietser komend uit richting van Goor. De fietser is met zijn hoofd op de grond terecht gekomen. Hij had een polsbreuk en neuro-letsel en is meegenomen naar het ziekenhuis. 

Politiewaarschuwing 

Hof van Twente – De politie wil mensen waarschuwen die op hun vaste lijn worden opgebeld door de bank en vervolgens hun bankpas aan de deur moeten afgeven. Dit is nu een paar keer voorgekomen in de Hof en dit zijn frauduleuze praktijken. Verbreek de telefonische verbinding en geef nooit uw bankpas af. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle