vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 45

Politienieuws week 45

Algemeen

Nu het weer vroeger donker is, gaat de politie extra controleren op het voeren van goede fietsverlichting. Boete is: € 60,00.

Delden

Op maandag 31 oktober werden er twee verdachten op heterdaad aangehouden in Enschede, voor de diefstal c.q. heling van een fiets vanaf het station in Delden. 

Op donderdag 3 november werd tussen 8.30 en 15.30 uur een Gazelle Eclipse herenfiets van het station in Delden weggenomen. Op zondag 6 november werd er een inwoner van Delden op heterdaad aangehouden voor de diefstal c.q. heling van een fiets vanaf het station in Goor.

Op zondag 8 november om 00.55 uur werd een bestuurster van een personenauto staande gehouden op de Vossenbrinkweg voor een alcoholcontrole. Tegelijkertijd stopte een andere bestuurster in haar auto achter het politievoertuig. Ook bij deze bestuurster werd een voorlopig ademonderzoek afgenomen. Beide bestuurster bleken teveel alcohol te hebben gedronken en moesten mee naar het politiebureau voor een vervolgonderzoek. Ook op het politiebureau bleek dat beiden teveel hadden gedronken. Er werd geen rijbewijs ingevorderd.

Markelo / Diepenheim

Op maandag 31 oktober vond er een aanrijding plaats op de Lochemseweg. Er zijn geen gewonden gevallen. Op de Enterweg is op 31 oktober rond 18.15 uur ingebroken. De daders zijn overlopen, echter de politie heeft geen personen meer in de omgeving aangetroffen.

Op 1 november ging het opnieuw mis op de Lochemseweg. Een uitwijkmanoeuvre liep fout af waardoor twee voertuigen met elkaar in botsing kwamen. Er vielen geen gewonden.

Dezelfde dag vond er een aanrijding met letsel plaats op de Brummelaarsweg tussen een bromfietser en shovel. De bromfietser moest met aangezichtsletsel vervoerd worden naar het ziekenhuis. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht.

Zaterdag 5 november kwam een fietser ten val op de Herikervlierweg en brak hierbij zijn enkel. Mogelijk was het gladde wegdek de oorzaak van de valpartij.

Op de Hogedijk werd een automobilist verrast door een scherpe bocht. Hierdoor kwam de bestuurder in een greppel terecht en liep verwondingen op. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en kon als beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Ademanalyse leverde een resultaat van 675 µg/l op, waar 88 µg/l maximaal is toegestaan voor een beginnend bestuurder. 

Zaterdagnacht 5 november reed een bestuurder van een personenauto van de weg aan de Lochemseweg in Markelo en raakte hierbij een lichtmast. De auto kwam hierdoor op de kop te liggen. De bestuurder bleek niet meer bij het voertuig aanwezig te zijn. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest. Ook op de Plasdijk reed dezelfde nacht een onbekend gebleven bestuurder van de weg. Het voertuig moest uit de greppel getakeld worden.

In sommige van de bovenstaande gevallen zoekt de politie getuigen. Deze kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Bij het Parochiehuis in Delden houdt de wijkagent Roy Reijnders weer een inloopspreekuur op donderdag van 19.00 tot 20.30 uur. U kunt ook een afspraak maken met de wijkagent in Delden of Goor/Diepenheim via 0900-8844. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle