zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 48/49

Politienieuws week 48/49

 

Automobilist aangehouden

Markelo – De politie heeft in de nacht van zondag 5 op maandag 6 december een automobilist staande gehouden aan Winterkamperweg. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en een speekseltest toonde het gebruik aan van cannabis en cocaïne. Bovendien trof de politie in de auto inbrekerswerktuig en lopers aan voor elektrische fietsen. Alles is in beslag genomen. Een openstaande bekeuring werd ter plekke voldaan. De man kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien.  

Snelheidscontrole Haaksbergerweg

Markelo – De politie hield op vrijdag 3 december van 07.00 tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Haaksbergerweg. Er werden 1790 passanten geteld waarvan er 27 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 111 km/uur. 

Fiets gestolen

Goor – Een fiets die was neergezet bij de Stoevelaar is op donderdag 2 december tussen 17.00 en 17.30 uur gestolen. Het betreft een Sparta Ion Gear, zwart grijs van kleur met zwarte fietstassen. De politie zoekt getuigen. 

Hennepkwekerij opgerold

Ambt Delden – Aan de Beldsweg heeft de politie 1 december een inval gedaan in een schuur. De eigenaar van de schuur had deze verhuurd maar geen sleutel meer. Daarop forceerde de politie de toegangsdeur op verdenking dat er een hennepkwekerij zou zitten. De politie trof twee kweekruimtes aan waar ze respectievelijk 312 en 250 planten aantroffen. De laatste waren oogstrijp. De 312 overige planten waren zo’n vijf weken oud. Op de zolder van de schuur troffen ze nog een droogruimte aan en droogapparatuur. Ook werd er stroom afgetapt. Alle aanwezige spullen en een auto zijn in beslag genomen in verband met wederrechtelijk verkregen voordeel. 

Inbraak Fokkerstraat

Markelo – In een woning aan de Fokkerstraat is op dinsdag 30 november ingebroken. Een passant zag ’s morgens dat de deur openstond. Er waren braaksporen aan het kozijn en aan de achterdeur. De hele woning is van boven tot onder overhoop gehaald en er worden sieraden vermist. De politie is nog bezig met verder onderzoek.   

 

Helpdeskfraude

Markelo – Een inwoner van Markelo is maandagochtend 29 november  slachtoffer geworden van helpdeskfraude en voor
€ 900 gedupeerd. De vrouw ontdekte dat het maandelijkse bedrag voor haar McAfee virusscanner twee keer was afgeschreven. Ze zocht het nummer van McAfee op op Google en belden naar de helpdesk. De vrouw die opnam kon alleen maar Engels en vertelde dat de vrouw ultraviewer.net op haar computer moest installeren om het bedrag terug te krijgen. Daar moest ze allerlei gegevens invullen en via een sms verificatiecode kon de vrouw van de helpdesk de computer overnemen. Ook moest ze haar pincode invoeren om te bevestigen. Vervolgens moest ze vier keer een code hardop voorlezen. Daarna werd haar beloofd dat ze 30 november het geld terug zou krijgen. Toen besefte ze dat ze was opgelicht en belde ze de Rabobank. Die meldde haar dat er twee keer € 300 en twee keer € 150 was afgeschreven. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle