donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 49/50

Politienieuws week 49/50

Inbraak woning 

Goor – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december is er ingebroken in een woning aan de Bronnincreef. Er werd een zijraam geforceerd om toegang tot de woning te krijgen. Er worden sieraden, contant geld en boxen vermist. 

Doorgereden na aanrijding

Goor – Aan het Weversplein heeft iemand op donderdag 9 december tussen 16.30 en 17.30 uur een aanrijding met schade veroorzaakt en is daarna doorgereden. Daarna kwam de automobilist terug en toonde zeer agressief gedrag. Bij het aanhouden verzette de man zich en gebruikte de politie pepperspray. De man is meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne om een bloedproef af te nemen omdat de man zeer onvast ter been was en met dubbel tong sprak. 

Pinpasfraude bij supermarkt

Delden – Bij de Kolk in Delden had een man geld gepind en vergat daarna zijn pas uit de automaat te halen. Een en ander gebeurde op zaterdag 4 december rond 15 uur. Een volgende klant maakte daar misbruik van door twee keer contactloos te betalen met de gevonden pas. Toen de man merkte dat hij zijn betaalkaart kwijt was, nam hij direct contact op met de bank. Ondanks de snelle actie had de andere persoon dus al wel twee keer kans gezien om zelf iets te kopen met de pas. Gelukkig ging het om kleine bedragen (10,44 en 33 euro). De pas werd daarna direct geblokkeerd. De politie heeft de bewakingsbeelden opgevraagd en doet onderzoek.

Poging tot inbraak

Delden – Bij IKC Magenta aan de Langestraat is in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december een poging tot inbraak gedaan. De scharnieren van de achterdeur waren eruit getikt maar niemand is binnen geweest. 

Snelheidscontrole N347

Goor – De politie hield op dinsdag 7 december van 12.30 tot 22.00 uur een snelheidscontrole op de N347 bij Goor. Er werden 4383 passanten geteld waarvan er 140 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 125 km/uur waar 80 is toegestaan. 

Inbraak supermarkt Delden

Delden – Bij een supermarkt aan de Kolk is ingebroken in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december. De schuifdeuren bij de ingang zijn met grof geweld vernield en het schap waar de tabak lag, is opengebroken. Op de weg naar buiten was een spoor van pakjes sigaretten en snoep. De politie onderzoekt de camerabeelden. 

Parfum gestolen

Markelo – Bij het Kruidvat heeft op dinsdag 7 december rond 15 uur een diefstal plaatsgevonden. Een vrouw pakte een flesje parfum, haalde deze uit de verpakking en legde alleen de verpakking terug in het schap. De politie is de diefstal nog aan het onderzoeken. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle