vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 49

Politienieuws week 49

Riskeer geen boete

Hof van Twente  – Afgelopen week zijn er weer meerdere mensen geverbaliseerd voor het fietsen zonder enige verlichting bij duisternis. Zij hebben hiervoor een boete van € 60 euro gekregen. Daarnaast valt het op dat er nog steeds veel mensen fietsen met de telefoon in hun hand. Buiten het gevaar dat dit op kan leveren, is dit ook al enige tijd verboden in het verkeer. Een boete hiervoor kost € 140,00. 

Getuigen van eiergooiers

Delden – Naar aanleiding van de berichtgeving rond de eiergooiers, hebben zich verschillende getuigen bij de politie gemeld. De zaak is nog in onderzoek.

Goalnetten vernield

Delden – Afgelopen week zijn de netten van de goals van SV Delden voor de derde keer in korte tijd vernield. De politie houdt extra toezicht.

Bedrijfsinbraak

Markelo – Vrijdagmiddag 25 november is er rond 17.30 uur ongewenst bezoek geweest bij een bedrijf aan de Prinses Irenestraat. Een tweetal personen wist in de zaak meerdere goederen weg te nemen. De daders staan goed op beeld. De politie onderzoekt nu wie deze personen zijn. In 2019 was er sprake van een soortgelijke diefstal waarbij de daders opgespoord zijn.

Pannenverkoper

Markelo – Zaterdagmiddag heeft er een man zich op de Noordachtereschweg bevonden die een bewoner aldaar met een smoes een pannenset wist te verkopen. Het is ondertussen alom bekend dat deze manier van verkoop aan de deur niet veel goeds betekent. De politie waarschuwt dan ook niet met deze vorm van colportage in zee te gaan. 

Kluis gevonden

Markelo – Zondagmorgen 4 december werd een lege kluis aangetroffen op de Brandveenweg. Het voorwerp is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Ongeldig rijbewijs

Markelo – Tijdens een verkeerscontrole werd zondagochtend 4 december een bestuurder van een voertuig aan de kant gezet op de Winterkamperweg. Deze bleek met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden en kan een proces-verbaal verwachten.

Rijbewijs ingevorderd

Markelo – Woensdagavond 30 november rond 18.00 uur werd een aanrijding op de Rijssenseweg gemeld tussen twee voertuigen, waarbij een van de partijen door was gereden. Men is achter dit voertuig aangegaan en heeft de bestuurder hier op aangesproken. Deze bleek onder invloed te zijn van alcohol. De gealarmeerde politie heeft op het bureau de overtreder laten blazen, met als resultaat 1065 µg/l, waar 220 maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Justitie zal aan de hand van het proces-verbaal bepalen welke maatregelen er verder volgen.

Politieauto vernield

Markelo – Zondagnacht 4 december werd tussen 01.30 en 02.30 uur een politieauto vernield, toen deze bij uitgansgelegenheid Dieka van de Kruusweg geparkeerd stond. Gezien de sporen heeft iemand bovenop de motorkap van deze auto gestaan. Deze zaak is in onderzoek.

Putdekseldief veroordeeld

Goor – Afgelopen jaar werden op diverse locaties in Goor putdeksels weggenomen. Dit leverde enorm veel gevaar op voor weggebruikers. Onderzoek leidde uiteindelijk naar een verdachte uit Goor. Hij is deze week veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken. 

Mocht u informatie hebben over één van bovenstaande berichten dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of kom langs bij het politiebureau in Goor. De tijdelijke wijkagent van Delden Roy Reijnders houdt elke donderdag van 19 tot 20.30 uur een inloopspreekuur in Stadscentrum het Parochiehuis in Delden.   

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle