zaterdag, 26 november 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 5/6

Politienieuws week 5/6

Auto over de kop

Delden – Op de Rondweg is in de nacht van zondag 6 op maandag 7 februari een auto over de kop geslagen en in de berm beland. Vermoedelijk kwam de auto in een slip door hagel. Een blaasproef gaf de uitslag A (alert) dus werd de man, die overigens niet gewond was geraakt, meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Deze wees 420 ug/l uit, waar 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. De man kreeg een rijontzegging alleen is niet bekend voor hoe lang. 

Verkeersongeval met dodelijke afloop

Goor  –  Aan de Weverij heeft op zaterdag 5 februari rond 21.15 uur een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een voetganger met dodelijke afloop. De voetganger werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis maar heeft het helaas niet overleefd. Of de fietser onder invloed verkeerde van alcohol en/of drugs wordt nog onderzocht aan de hand van een bloedproef, die werd afgenomen op het politiebureau.   

Twee keer diefstal elektrische fiets

Delden – Zowel aan de Zuiderhagen als aan de Bernhardstraat zijn respectievelijk 1 en 5 februari elektrische fietsen gestolen. De fiets aan de Zuiderhagen betrof een groene E-bike Cortina E U4. Die van de Bernhardstraat was een zwarte E-bike Merida E-Spresso City 510. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Onderdelen uit auto’s gestolen 

Goor – Uit een auto, een BMW418 D, die geparkeerd stond aan de IJsvogelstraat zijn in de nacht van 2 op 3 februari diverse onderdelen gedemonteerd en gestolen. De eigenaar van de auto mist het stuur, het navigatiesysteem, de kilometerteller, de airbag, de koplampen en een zonnebril. De bumper werd zwaar beschadigd, waarschijnlijk door demontage van de koplampen. 

Markelo – Ook bij een bedrijfsauto, een Mercedes Benz 320, die geparkeerd stond aan de Borkeldweg op de carpoolplaats zijn op 3 februari onderdelen weggenomen. Hier ging het om een uitlaat met katalysator.  

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle