dinsdag, 21 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 5

Politienieuws week 5

Diefstal fiets station

Delden – Op donderdag 26 januari tussen 10.55 en 16.30 uur werd er vanuit de fietsenstalling van het station in Delden een zwarte Gazelle Orange C7+L57 Eclipse black T7 mat weggenomen.

De fiets stond in het fietsenrek en op slot. 

Winkeldiefstal

Ambt Delden – Op vrijdag 27 januari om 14.04 uur werd in een winkel aan de Bollenweg een verdachte op heterdaad aangehouden terzake winkeldiefstal. Door een getuige werd gezien dat de verdachte spullen in een tas deed. Een andere getuige herkende de verdachte van een eerdere diefstal, waar geen aangifte van was gedaan, waardoor deze de verdachte in de gaten hield. Na het verlaten van de winkel, werd de verdachte aangehouden. 

Achtervolging na bankhelpdeskfraude

Markelo – Op vrijdag 27 januari omstreeks 10.30 uur werd een inwoner uit Markelo slachtoffer van een bankhelpdeskfraude. Na het afgeven van de bankpas, sloeg de twijfel toe en wilde het slachtoffer meer informatie van de man, die zich had voorgedaan als medeweker van een bank. Het slachtoffer ging op zoek en trof de man even later, samen met een andere man, in een auto op het Burgermeester Beaufortplein. Toen het slachtoffer deze mannen aansprak, ontstond er een handgemeen en gingen de twee er vandoor. Al snel werd de informatie breed gedeeld en gingen er meerdere inwoners uit Markelo op zoek naar de twee mannen. Na een zoektocht door inwoners en politie, zijn de verdachten uiteindelijk aangehouden in een weiland nabij de Larenseweg. 

Inbraak Slagerij

Diepenheim – In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari werd er ingebroken bij een slagerij aan de Goorseweg. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Woninginbraak

Goor – Op vrijdag 27 januari tussen 11.00 en 21.30 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Korhoenstraat. Ook hier zoekt de politie getuigen. 

Algemeen

Gezien het vele aantal fietsdiefstallen in de regio, adviseert de politie u, om uw fiets niet alleen middels het vaste cilinderslot af te sluiten, maar ook met behulp van een extern slot aan een vast voorwerp vast te maken. Dit verkleint de kans enorm dat u slachtoffer wordt van fietsdiefstal. 

Mocht u informatie hebben over één van bovenstaande berichten dan verzoek wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of langs te komen aan het politiebureau in Goor.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle