dinsdag, 5 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 5

Politienieuws week 5

WhatsApp-fraude kost man € 1000

Goor – Een bewoner van de Van Heeckerenweg is dinsdag 26 januari slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Zijn ‘dochter’ appte hem dat ze een nieuw nummer had en niet bij haar contacten kon. Ook moest ze dringend een paar rekeningen betalen maar kon dat met de nieuwe telefoon niet doen. De man twijfelde of het geen oplichting was en stelde een paar persoonlijke vragen die allemaal correct beantwoord werden. Hij probeerde haar ook nog te bellen, maar ze nam niet op. De man deed twee betalingen, één van € 750 en één van € 250 via een tikkie-betalingsverzoek. Later merkte hij dat het toch een oplichter betrof. Het geld is hij kwijt.  

Marktplaats-fraude in Markelo en Goor

Markelo/Goor – Een inwoner van Markelo had zaterdag 23 januari zijn Nikon camera te koop gezet op Marktplaats en vond al snel een koper. Deze laatste stuurde de verkopende partij een link om een verzendlabel aan te maken van DHL, die er naar zijn zeggen erg echt uit zag. Al tijdens het inloggen werd hij door zijn ING bank gebeld, die meldde dat er iemand probeerde geld van zijn rekening te halen. Inmiddels waren er vijf bedragen afgeschreven van in totaal € 245. De bank kon dit niet meer ongedaan maken. 

Ook in Goor was het raak. Daar had een vrouw een jeans gilet te koop aangeboden op Marktplaats. Een koper uit Sittard meldde zich en de overeengekomen prijs was € 18,25 inclusief verzendkosten. De verkopende partij zou het gilet versturen via postNL. De koper stuurde een link om alvast een postlabel aan te maken met een betaalverzoek via Ideal. Ook moest de verkoper haar bankpasnummer en geldigheidsdatum doorgeven. Ze checkte of het bedrag van € 6,25 voor de verzendkosten was afgeschreven maar dat was nog niet zo. Tijdens het aanmaken van het postlabel sloeg de twijfel toe en belde ze de bank. Er bleken reeds zes bedragen afgeschreven te zijn met een totaalbedrag van € 4476. De bank was er dit keer snel genoeg bij om de transacties terug te draaien, maar raadde de vrouw aan wel aangifte te doen.      

Vernieling in tuin

Markelo – Een bewoner van de J.C. Romijnlaan deed afgelopen week een verlate aangifte van een vernieling in zijn tuin in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari. De tuinset was vernield, waaronder een glasplaat van de tafel. Ook waren er drie planken uit de schutting gebroken en krassen op het raam. De politie vraagt getuigen zich te melden.   

Automobilist gedrogeerd achter het stuur

Goor – De politie hield op donderdag 28 januari een automobilist staande vanwege zijn rijgedrag. De politie trof een gebruikershoeveelheid wiet aan en nam daarom een speekseltest af. De man scoorde positief op cocaïne, amfetamine en THC en gaf zelf ook toe gebruikt te hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau in Goor alwaar een GGD-arts bloed heeft afgenomen. In afwachting van de uitslag kreeg de man een rijverbod van 24 uur opgelegd.   

Mountainbiker gewond en afvaldump ontdekt

Ambt Delden – Aan de Aaweg was de politie zaterdag 30 januari rond 15 uur ter plaatse om een gewonde mountainbiker te helpen die tegen een boom was gereden. De mountainbiker had last van zijn schouder en was benauwd. Hij is naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Op dezelfde plek ontdekte de politie een illegale afvaldump. Zes vuilniszakken, een bumper van een auto en meerdere stukken zink werden er aangetroffen. Er wordt nog onderzocht waar het afval vandaan komt. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Vorig artikelFoto van de Week
Volgend artikelAdem in, adem uit

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle