woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 50/51

Politienieuws week 50/51

Inbraak woning  

Markelo  – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december is er ingebroken in een woning aan het Wansink. Er werd een  woonkamerraam gebroken om toegang tot de woning te krijgen. De hele woning was overhoop gehaald. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal wordt vermist. De politie is nog met het onderzoek bezig.  

Onder eigen auto

Delden  – Aan de Kattenbothof kwam een vrouw bij het uitstappen uit haar auto onder een wiel terecht met haar been. Dit gebeurde op zondag 19 december rond 11.45 uur. De auto rolde plotseling achteruit. De vrouw is door een ambulance en naar het ziekenhuis gebracht ter observatie maar ze had verder geen letsel.

Onder invloed op scooter

Ambt Delden – Twee mensen op een scooter zijn zaterdagavond 18 december aangehouden op de Deldenerstraat. De bestuurder blies een A (alert) en een speekseltest wees het gebruik van cannabis en cocaïne uit. Hij is meegenomen naar het bureau voor een bloedproef en blaastest waar hij 195 ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Helpdeskfraude in Hengevelde

Hengevelde – Een bewoonster van Hengevelde is dinsdag 14 december tussen 18.30 en 22.30 uur  voor zeker € 39.800 gedupeerd toen een persoon zich uitgaf als een medewerker van de Rabobank. Ze zei dat er vreemde transacties werden gedaan met haar rekening. Het zou veiliger zijn haar geld voorlopig op een tussenrekening te zetten. Daartoe deed ze zes overboekingen met een totale waarde van € 39.800 met haar eigen randomreader. De vrouw van de nep  Rabobank helpdesk hing op en zei dat ze even niets moest doen en ook niemand moest bellen in de tussentijd. Ze zou teruggebeld worden zodra alles in orde was. De gedupeerde had ineens toch argwaan en belde haar schoonzoon die meteen zei dat ze was opgelicht. Toen ze daarop de ‘echte’ Rabobank belde, bevestigden zij dat en zouden proberen nog geld terug te halen. Of dat gelukt is, is tot op heden niet bekend.  

Insluiping woning Deldensestraat

Goor  – Bij een woning aan de Deldensestraat heeft vrijdag 10 december een insluiping tussen 14.00 en 16.00 uur plaatsgevonden. De bewoner was op dat moment boven en had op dat moment niets in de gaten. De insluiper kwam binnen via een achterdeur die niet was afgesloten. Tot zover nu bekend wordt er een Acer Notebook en een Nokia telefoon 3.1 vermist.

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle