dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 50

Politienieuws week 50

Verdachte situatie Rupperink

Delden  – Op dinsdag 6 december omstreeks 07.00 uur kwam een man voorzien van hesje met opdruk GZM flyerteam bij een woning aan het Rupperink. De man maakte hier een foto van de brievenbus en vertrok vervolgens weer.

Zwaar vuurwerk Bernhardstraat

Delden – Op zaterdag 10 december omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding van het afsteken van zwaar vuurwerk aan de Bernardstraat bij de voormalige basisschool het Rannink. Uit een verklaring bleek dat een groep jongeren één of meerdere Cobra’s 6 had afgestoken op de aldaar staande tafeltennistafel. De jongeren zelf waren al gevlogen. 

Een Cobra 6 betreft erg zwaar illegaal  vuurwerk, welke veel schade en ernstig letsel kan veroorzaken. Deze Cobra is dan ook bij wet verboden. 

Verdachte situatie Mr. Racerstraat

Delden – Op zaterdag 10 december omstreeks 21.40 uur kreeg de politie een melding van een verdacht voertuig op de Mr Racerstraat. Hier zouden vijf personen meerdere keren in en uit een auto stappen, wat rondkijken, maar verder niets doen. Het voertuig werd niet meer door de politie aangetroffen. 

Computer gestolen

Markelo – Donderdag 1 december werd er rond 20.30 uur melding gedaan van een diefstal aan de Industrieweg. Daar was een verkoper van een laptop met de kopende partij aan het handelen, waarbij de twee personen die interesse hadden in de computer, er vandoor gingen met het goed zonder te betalen. Het voertuig waarmee ze wegreden, werd later die avond in Zutphen aangetroffen. Beide inzittenden werden daarop aangehouden. Een 32-jarige vrouw uit Voorburg en een 42-jarige man uit Nijmegen hebben hierover een verklaring afgelegd. Mogelijk zou het gaan om hun eigendom dat op deze manier terug verkregen werd. Onderzoek moet uitwijzen wat het verhaal exact is. 

Verkeersconflict

Markelo – Vrijdagochtend hebben twee personen in een verkeersconflict elkaar aangevallen. Op de Goorseweg ging het rond 08.30 uur mis toen de bestuurders van twee voertuigen bij elkaar verhaal gingen halen. Het rijgedrag van de een was de mogelijke oorzaak van het conflict. Beide partijen zullen door de politie gehoord worden. 

Diefstal fietsen café De Bebsel

Goor – Op zaterdag 10 december tussen 14.15 en 15.00 uur werden er twee zwarte Gazelle Grenoble C8 elektrische fietsen gestolen. Beide fietsen stonden afgesloten gestald bij Café de Bebsel aan de  Hengevelderstraat in Goor. Zowel de heren- als damesfiets heeft framemaat 61.

Waarschuwing vuurwerk van de politie

Hof van Twente – Het is december en er wordt op verschillende plaatsen in onze gemeente al weer vuurwerk afgestoken. De politie voert in de maand december campagne over het gebruik en bezit van vuurwerk. Hierbij wordt via social media en scholen aandacht gevraagd voor dit onderwerp. 

Ook het jaarlijkse ‘slep’n’ in Markelo zal hierbij betrokken worden. De harde knallen zijn vaak illegaal vuurwerk. De politie vraagt met name ouders hier op toe te zien. Helaas heeft de politie het al te vaak fout zien gaan. Blijf nadenken; voorkom ernstig letsel, of erger! 

Mocht u informatie hebben over één van bovenstaande berichten dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of kom langs bij het politiebureau in Goor. 

Geen inloopspreekuur Parochiehuis donderdag 15 december

Aanstaande donderdag houdt de wijkagent van Delden Roy Reijnders geen inloopspreekuur in Stadscentrum het Parochiehuis in Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle