zaterdag, 17 april 2021
Advertentie
Home Nieuws Hof van Twente Politienieuws week 51

Politienieuws week 51

CEO-fraude bij Zwem- en Poloclub de Hof

Markelo – De Zwem- en Poloclub De Hof in Markelo is 30 november voor een bedrag van 1.550 euro opgelicht. Een persoon heeft zich middels een niet van echt te onderscheiden e-mail, voorgedaan als vice-voorzitter van de vereniging en verzocht aan de penningmeester om met spoed een bedrag over te maken naar een bankrekeningnummer in verband met de aankoop van sportartikelen. Een tweede verzoek om nogmaals een bedrag over te laten maken is tijdig onderschept. De vorm van oplichting wordt ook wel CEO-fraude genoemd. Het bestuur van de vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie Hof van Twente, die de zaak in onderzoek heeft. (Bron: maarkelsnieuws.nl)

Fairybell kerstboom gestolen bij Welkoop

Markelo – Bij Welkoop in Markelo is op maandag 7 december een Fairybell kerstboom van 12 meter hoog met 4000 ledlampjes gestolen ter waarde van € 999,95. Twee mannen hielden zich op bij de uitgang waar deze dozen met de Fairybell kerstbomen lagen. Eén ging naar binnen en kocht een voederbak, rekende deze af en rende toen naar de auto waar de andere persoon reeds in de auto zat en de kerstboom had ingeladen zonder te betalen. Het signalement van beide mannen is doorgegeven aan de politie. 

Rijverbod voor Deldenaar

Delden – Een beschonken automobilist merkte donderdag 10 december dat hij gevolgd werd door de politie en doofde daarop zijn lichten. De politie raakte de Volkswagen Caddy daardoor kwijt maar kon naar aanleiding van het kenteken het adres achterhalen en belde daar naar toe. De moeder nam op en toen de jongeman thuis kwam, mocht hij alsnog blazen. Hij had 360 ug/l in zijn bloed en kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. De officier van justitie beoordeelt de hoogte van de boete. 

Illegaal vuurwerk in beslag genomen 

Goor – Aan de Pieter Langendijkstraat heeft de politie vrijdag 11 december 42,5 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag opgeslagen in een garagebox. De partij bestond uit nitraten, lawinepijlen, Dumbums (=snoeiharde knallers, knalpijlen, single shots en (connected) knalcakes), vlinders en zware sierpotten. 

Rijbewijs ingevorderd beschonken automobilist

Goor – Aan de Gondalaan hield de politie een automobilist staande die vermoedelijk had gedronken. Dat vermoeden werd bevestigd want de man blies 790 ug/l waar 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Feest in keet beëindigd door politie

Markelo – De politie heeft aan een feest in een keet aan de Beatrixstraat op zondagnacht 13 december omstreeks 1 uur een einde gemaakt. De aanwezigen kregen allen een waarschuwing in verband met het overtreden van de covid-maatregelen.

Jongeren vernielen abri

Markelo – Aan de Tolweg is op zondag 13 december rond 16.30 uur door een groep van ongeveer zeven jongeren een bushokje vernield. Later trof de politie verderop een groep van vijf jongeren aan. Ze weigerden een verklaring af te leggen. Een aantal van hen is reeds met hun ouders uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. 

Inbraak aan Morsweg

Delden – Aan de Morsweg is tussen vrijdag 11 en zondag 13 december ingebroken door een thermopane ruit van de schuifpui in te slaan aan de achterzijde van de woning. Er is geld en een Chromebook buit gemaakt.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle