zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 6/7

Politienieuws week 6/7

Inbraak woning

Markelo – Bij een woning aan de Keppels is tussen vrijdag 11 en zondag 13 februari ingebroken. Via het platte dak aan de achterzijde van de woning is toegang verschaft tot de woning. Daarbij werd het raam van de badkamer kapotgeslagen en er zijn lampen vernield binnen. Zowel boven als beneden werd de woning doorzocht. Er worden sieraden vermist.

Diefstal gereedschap

Goor – Aan de Patrijzenstraat is op dinsdag 8 februari gereedschap gestolen uit een werkplek. Een roterende laser met statief en een Stihl motorboormachine zijn meegenomen. De laser is van het merk Laserplane. Het gereedschap is eigendom van Grond- en wegenbouwbedrijf Reko uit Raalte. De politie vraagt getuigen zich te melden, daar de werkplek zich midden in een woonwijk bevindt.

Aanrijding met letsel

Delden – Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising N346/Hengelosestraat op vrijdag 11 februari omstreeks 9 uur ’s morgens is een persoon gewond geraakt en overgebracht naar het MST in Enschede. Het is niet bekend wat voor letsel de persoon heeft opgelopen. Beide voertuigen moesten afgesleept worden.

Poging tot diefstal fiets 

Delden – Bij de Kolk heeft iemand op donderdag 10 februari om 16.15 uur met een valse sleutel getracht een elektrische fiets van het merk Gazelle Ultimate T10 te stelen. De valse sleutel brak af in het slot waardoor de diefstal mislukte. De eigenaar van de fiets zit wel met de gevolgschade van een kapot slot. Hij heeft gevraagd of er iets te zien is op camerabeelden. 

Helpdeskfraude 

Goor – Wederom is iemand slachtoffer geworden van helpdeskfraude. De vrouw werd op woensdag 2 februari om 20.15 uur op haar vaste telefoon gebeld door een zogenaamde medewerker van de ING bank. De vrouw heeft op aanwijzing van deze medewerker ingelogd op internetbankieren en kwam er later achter dat ze € 4.640 had overgemaakt naar ene F. van der Boon met een ABN Amro bankrekeningnummer. Ze belde later met de echte ING bank om het voorval uit te leggen en die hebben haar bij wijze van uitzondering het geld terugbetaald. 

Weigering ademanalyse

Goor – Een automobilist die op donderdag 10 februari om 3.15 uur ’s nachts een stopteken kreeg ter hoogte van de Nachtegaalstraat heeft een ademanalyse op het politiebureau in Goor geweigerd. Dit leverde hem een proces verbaal en een rijontzegging van 24 uur op, maar zijn rijbewijs is ook ingevorderd. Het weigeren van een ademanalyse is in Nederland strafbaar gesteld. 

WhatsApp oplichting 

Markelo – Een bewoner van de Plasdijk is slachtoffer geworden van WhatsApp fraude. Zijn ‘schoondochter’ vroeg via WhatsApp een bedrag over te maken van € 2.249,50. Kort daarna kreeg de man argwaan en belde met zijn schoondochter, die zei niet te hebben gevraagd om geld. Daarop belden ze met de ING bank die zag dat degene die het geld had ontvangen al een aankoop had gedaan elders en dat het bedrag in de wacht stond om overgemaakt te worden. Het is niet bekend of het slachtoffer zijn geld terug heeft kunnen krijgen. 

Afvaldump op terrein ProRail

Ambt Delden – De politie kreeg maandagochtend 14 februari melding van een afvaldump tussen Hengelo en Ambt Delden aan de Genselerweg. Het afval werd zondag 13 februari door een hardloper ontdekt. Omdat het afval op het terrein ligt van ProRail moeten zij het ook afhandelen. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle