donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 7/8

Politienieuws week 7/8

Inbraak schuur

Diepenheim – Bij een woning aan de Middenstraat is in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 februari ingebroken in een schuur. Er werd een Bosch schroefboormachine, een Stihl heggeschaar, een DeWald accuboormachine, een Gardena heggeschaar, een rugtas en een Diana luchtbuks gestolen. 

Diefstal aggregaat

Ambt Delden – Bij een boerderij aan de Almelosestraat is donderdagochtend 17 februari een aggregaat weggenomen bij een schaftkeet die daar op het erf stond. Het aggregaat was eigendom van Aannemingsbedrijf Van Gelder. 

Snelheidscontrole N347

Goor – De politie hield op zondag 20 februari van 08.00 tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de N347. Er waren 1316 passanten waarvan er 54 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 108 km/uur waar 80 maximaal is toegestaan. 

Markelo – Op de parkeerplaats van de PLUS heeft een automobilist op zaterdag 19 februari een ravage aangericht. De bestuurder verloor controle over de auto en is over een laag muurtje gereden tussen voetgangers door een heeft er zelfs een aangereden die gewond raakte. Vervolgens ramde hij een winkelwagen en nog een geparkeerde auto, die flink beschadigd raakte. De auto van de veroorzaker, een man op leeftijd, moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Inbraak Fluitekruid

Delden – Bij een woning aan de Fluitekruid is in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een lamp onklaar gemaakt. Vervolgens zijn ze op een verlaagd dak geklommen en hebben een hor en een ruit met dubbelglas kapot geslagen. In de hele woning zijn kasten en lades doorzocht. Er zijn sieraden gestolen en ook het spaargeld van de kinderen is meegenomen. Ze verlieten de woning via de schuifdeur beneden aan de achterzijde. 

Stormschade Eunice 

Hof van Twente – Eunice heeft ook in Hof van Twente stevig huisgehouden afgelopen vrijdag. Aan de Needseweg in Diepenheim reed een auto tegen een boom die over de weg was gevallen. In Bentelo viel een boom op de cabine van een vrachtwagen. De cabine, waar niemand in zat, raakte zwaar beschadigd. Aan de Dennenkamp in Delden waaide een lichtkoepel van het dak. Het gat wat daardoor ontstond is door de brandweer afgedekt. Aan de Goorsestraat in Hengevelde sloeg een bakwagen om en kwam in de berm en half op straat terecht. Niemand raakte hierbij gewond. 

Inbraak Villapark 

Delden – Bij een woning aan het Villapark is op vrijdag 18 februari tussen 19 en 23.30 uur ingebroken. De kluis, die zich in de slaapkamer bevond en met schroeven vast zat, is losgemaakt en in zijn geheel meegenomen. Ook is er schade aan de ruiten op de eerste verdieping. Er worden sieraden en geld vermist.  

Aanrijding met ree

Bentelo – Een automobilist kwam op donderdag 17 februari om 16.45 uur in botsing met een ree op de Bentelosestraat. De bestuurder van de auto raakte gewond door een stukje glas in zijn oog en is meegenomen naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De ree heeft het ongeval helaas niet overleefd en is opgehaald door de jachtopziener. 

Rijbewijs ingevorderd 

Ambt Delden – De politie hield op woensdag 16 februari om 01.15 uur een automobiliste staande voor een ademtest die 385 ug/l blies. Ze was een beginnende bestuurder en dan geldt een maximale score van 88 ug/l, dus dat is ruim vier keer meer dan is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd. 

Auto vernield

Goor – Een Skoda Superb die op maandag 14 februari stond geparkeerd aan de Irisstraat is tussen 12 en 15 uur beschadigd geraakt. In de motorkap waren twee krassen en een enorme deuk aangebracht. De politie zoekt getuigen. 

Kabels zonnepark gestolen

Goor – Bij een zonnepark aan de Entersestraat zijn kabels gestolen. De diefstal kwam aan het licht toen op 8 februari geen stroom meer werd geleverd. Er hangen camera’s waarvan de beelden nog worden onderzocht. 

Diefstal uit garage

Goor – Uit een garage aan de Meerkolstraat zijn in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 februari twee elektrische fietsen en twee boormachines en acculaders gestolen. De fietsen, een blauwe en een zwarte, zijn beide van het merk Giant Ease E+ en waren nog geen jaar oud.  

Diefstal uit autobus

Delden – Uit een autobus die geparkeerd stond op een oprit bij een woning aan de Kosterskamp zijn op dinsdag 8 februari meerdere gereedschappen weggenomen, waaronder een bouwlamp, een elektrische slagschroevendraaier, een accu met lader, twee gereedschapskisten en een haakse slijper. Alle gereedschappen zijn van het merk Makita. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle