donderdag, 23 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 8/9

Politienieuws week 8/9

Diefstal pakketpost

Markelo – Door de eigenaar van een pakketje dat op de Potdijk bij een recreatiepark was bezorgd, is aangifte gedaan van diefstal. Onderzoek moet uitwijzen of de persoon die op beeld staat hiervoor verantwoordelijk is. De mogelijke diefstal werd eind januari al gepleegd, maar men kwam pas afgelopen week tot de ontdekking.

Explosief gevonden

Ambt Delden – Op maandag 20 februari werd er bij graafwerkzaamheden op het landgoed Twickel een explosief aangetroffen. Het bleek te gaan om een stuk geschutsmunitie (artillerie) uit de Tweede Wereldoorlog. Op dinsdag 21 januari omstreeks 12.00 uur werd het projectiel op een veilige locatie van het landgoed Twickel, door de EOD vernietigd.

Aantreffen handgranaat

Goor – Maandag 20 februari omstreeks 17.00 uur is er tijdens werkzaamheden bij een woning een handgranaat aangetroffen. Vinder van de handgranaat heeft goed gehandeld door gelijk de politie te alarmeren. Melding  van de aangetroffen handgranaat is vervolgens bij EOD (Explosieve Opruimings Dienst) weggezet. De granaat is door de EOD meegenomen naar een veilige locatie en daar tot ontploffing gebracht. 

Ongeval fietser

Markelo – Dinsdag 21 februari kwam rond 14.00 uur een personenauto in aanraking met een fietser. Op de Grotestraat ging het mis toen de bestuurder van de auto bij het passeren de fietser met de buitenspiegel raakte. De fietser kwam hierdoor ten val. Naast de schrik en enkele blauwe plekken liep de fietser schade op aan de fiets en andere spullen. Met tussenkomst van de politie zijn de partijen met elkaar in contact gebracht om de schade af te handelen.

Aanrijding met letsel

Goor – Donderdag 23 februari omstreeks 13.00 uur heeft er een ongeval met letsel plaatsgevonden. Op de kruising Coornhertstraat / Scherpenzeelseweg kwam een personenauto in aanraking met een fietser. 

De fietser heeft hierbij letsel opgelopen en is door de ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Politie heeft het ongeval in onderzoek.

Inloopspreekuur Delden

Afgelopen maanden (november 2022 tot heden) was er weinig aanloop op het spreekuur van donderdagavond in het Parochiehuis van de Deldense wijkagent Roy Reijnders. Daar er op die locatie geen middagspreekuur mogelijk was, is Reijnders op zoek gegaan naar een andere locatie. Hij vindt het belangrijk dat inwoners van Delden laagdrempelig in contact kunnen komen met hem. Die locatie is gevonden bij Wonen Delden aan de Langestraat 61b in de spreekruimte, waar voldoende privacy is, omdat Wonen Delden ’s middags dicht is. 

Dit spreekuur zal plaatsvinden op donderdagen van 15.00 tot 16.00 uur, start 2 maart aanstaande. Wijkagent Reijnders is op woensdagen altijd afwezig.

Politie Hof van Twente dankt Marco Brouwer (reiscreaties/Interwedding/fotografie) voor zijn gastvrijheid en het beschikbaar stellen van zijn ruimte in het Parochiehuis.

Mocht u informatie hebben over één van bovenstaande berichten dan verzoek wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of langs te komen bij het politiebureau in Goor.  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle