zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 8/9

Politienieuws week 8/9

Meerdere fietsen gestolen

Hof van Twente – Op het Weversplein in Goor zijn op vrijdag 18 en dinsdag 22 februari twee elektrische fietsen gestolen. Vrijdag betrof het een zwarte Batavus Genova E-90 en dinsdag een Gazelle Grenoble C380. De fietsen stonden op slot. De camerabeelden worden gecontroleerd. 

Op 24 februari werd een zwarte elektrische fiets van het merk Gazelle Orange met twee zwarte fietstassen gestolen aan De Kolk in Delden. Deze fiets stond op slot met een kettingslot maar werd gestolen met een ‘Poolse loper’, een valse sleutel. Een oplettende passant zag het allemaal gebeuren en heeft een getuigenverklaring afgelegd bij de politie. Er zijn ook camerabeelden beschikbaar. 

Zondagmiddag 27 februari was het weer raak in Goor. 

Tussen 12.45 en 17.30 uur werden weer twee elektrische fietsen gestolen aan de Höfte, te weten een witte Gazelle Cham Innergy en een zwarte Batavus Fonk. Ook hier had een getuige drie buitenlands uitziende mannen zien slepen met een fiets. Twee van hen werden ter hoogte van de Stoevelaar aangehouden. 

Inbraken Hof van Twente

Delden – Opnieuw is er ingebroken in een woning in Delden op zaterdag 26 februari tussen 13.30 en 21.30 uur. Dit keer was een woning boven een horecagelegenheid aan de Vossenbrinkweg aan de beurt. Terwijl de mensen beneden aan het werk waren, zijn de inbrekers op het dak geklommen en hebben de bovenwoning doorzocht. Er wordt geld vermist. 

Tussen 10 en 19 februari was ook nog ingebroken bij een woning aan de Brinkstraat. De werkwijze was weer dezelfde: op een plat dak klimmen en een raam kapotslaan. Bij dit huis werd ook de sensor van de buitenlamp verwijderd en er zijn sieraden weggenomen. 

Bentelo – Ook hier was een woninginbraak gemeld in de Boekweitstraat tussen woensdag 23 en zaterdag 26 februari. Ze drongen de woning binnen via de schuifpui waar een ruit werd ingeslagen. De hele woning is doorzocht en er wordt geld vermist en een bankpas met pincode. 

Goor – In de Anjerstraat werd tussen vrijdag 18 en zaterdag 26 februari ook een raam geforceerd van een woning. 

Door op een plat dak aan de achterzijde van de woning te klimmen, konden ze makkelijk naar binnen. De hele bovenverdieping werd doorzocht en er worden geld en een paar schoenen ter waarde van € 250,00 vermist. 

Markelo – Op dinsdagavond 22 februari werd ingebroken in een woning aan de Oldenhof. Ook hier werd weer toegang verschaft tot de woning door op een plat dak te klimmen en een raam te vernielen. Er zijn sieraden, geld, een kluisje en een bankpas gestolen. 

Er wordt momenteel erg veel ingebroken. De politie vraagt de inwoners van Hof van Twente alert te zijn en verdachte situaties te melden bij nummer 0900-8844. Bij levensbedreigende situaties belt u het noodnummer 112. 

Rijden zonder rijbewijs

Goor – De politie hield op vrijdag 25 februari rond middernacht een automobilist staande die opviel vanwege zijn rijgedrag. De man had geen rijbewijs, de auto geen APK en was niet verzekerd. Er was geen

 alcohol in het spel. De man kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien. 

Fraude met online aankopen 

Markelo – Een bewoner van de Holtdijk bestelde in september vorig jaar twee plantenbakken ter waarde van € 995,10 bij Waldo Planten en deze zouden begin november geleverd worden. Eind november vroeg hij waar de bestelling bleef. Toen was het excuus dat er een tekort aan grondstoffen was en dat de bakken eind januari ’22 geleverd zouden worden. De gedupeerde heeft begin februari gebeld en gemaild maar kwam niet meer in contact met het bedrijf wat gevestigd zou zijn in Waalwijk. De man heeft aangifte gedaan van oplichting. 

Goor – Hier kwam een mevrouw in aanraking met online fraude op de website dekattenbak.nl waar ze op 12 februari twee zakken kattenbakkorrels ter waarde van € 30,75 had besteld. Toen ze op 24 februari nog altijd niks had ontvangen, heeft ze aangifte gedaan van oplichting. 

Aanrijding wielrenner en auto

Bentelo – Op de Bentelosestraat heeft op donderdag 24 februari om 11.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een wielrenner en een auto. De automobilist zag de wielrenner volledig over het hoofd. De wielrenner is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was met zijn hoofd op de voorruit van de auto terecht gekomen, daarbij was de helm door midden gebroken. 

ID fraude met bol.com account 

Goor – Een bewoner van de Meidoornstraat kreeg op 11 februari een melding van bol.com dat er nog een rekening openstond. Ze had inderdaad schoonmaaktabletten besteld maar die waren al betaald. Toen ze inlogde op haar bol.com account zag ze inderdaad dat er een bedrag van € 614,00 openstond. Iemand had op haar account een Iphone Mini gekocht ter waarde van € 599,00. Het afleveradres was gewijzigd naar Mohamed Magdy in Pijnacker, een voor haar onbekende persoon. De afdeling fraude van bol.com handelt de zaak verder af en heeft het account van de vrouw geblokkeerd.

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle