donderdag, 23 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 9/10

Politienieuws week 9/10

Schuurinbraken

Ambt Delden – Tussen woensdag 1 en donderdag 2 maart vonden er drie schuurinbraken plaats. Twee aan de Mossendamsweg en één aan de Bollenweg. Er werd elektrisch gereedschap en onder andere een voerdercomputer weggenomen. Er is aangifte gedaan en de politie heeft de zaken in onderzoek. 

Inbraak woning

Markelo – Op woensdag 1 maart werd rond 16.00 uur ontdekt dat er was ingebroken bij een woning aan de Kerkweg. Onbekenden zijn tussen dinsdag 28 februari 12.00 uur en het tijdstip van de ontdekking binnen geweest en hebben meerdere vertrekken doorzocht. Het is nog onbekend wat er weggenomen is. Deze inbraak is op de buurtapp gezet met het verzoek alert te zijn op verdachte situaties en eventuele bijzonderheden met betrekking tot het gepleegde feit te melden. 

Vernieling ruit

Markelo – Bij de Brookschole aan de Larenseweg is afgelopen weekend schade gemeld aan een van de ruiten van het pand. Het is niet bekend wie of wat hiervoor verantwoordelijk is geweest. Mogelijk dat de schade door een steen is veroorzaakt. Er is aangifte gedaan van de vernieling.

Aanrijding twee personenauto’s

Markelo – Op de Twikkelerweg kruising Meenweg heeft er op woensdag 1 maart rond half 8 in de ochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Hierbij is geen letsel ontstaan, alleen blikschade. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Aanrijding fietser

Markelo – Ook op de Diepenheimseweg ging het diezelfde woensdag rond 13.30 uur mis toen een personenauto een fietser wilde inhalen. Bij het passeren raakte de buitenspiegel de fietser, waardoor deze ten val kwam. Op enkel materiele schade na kon men de zaak onderling via de verzekering afhandelen.

Bankhelpdeskfraude

Goor – Op woensdag 1 maart werd een inwoner van Goor gebeld door een persoon welke aangaf een medewerker van de bank te zijn. Na een langdurig telefoongesprek zijn twee bankpassen bij de betrokkene opgehaald. De rekeningen zijn geblokkeerd, maar helaas is er een groot bedrag afgeschreven.

Rijden onder invloed

Goor – Op donderdag 2 maart omstreeks 05.55 uur, reed er op de Deldensestraat een voertuig met hoge snelheid. De bestuurder heeft een stopteken gekregen, waarna er een controle kon plaatsvinden. De bestuurder werd gevorderd mee te werken aan een speekseltest. Deze test bleek positief. De bestuurder is aangemerkt als verdachte en aangehouden voor verdenking van rijden onder invloed van drugs. 

Kop-staart botsing

Goor – Op donderdag 2 maart, omstreeks 12.15 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Deldensestraat. Het betrof een kop-staart aanrijding. De bestuurder van het achterste voertuig kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en kon de aanrijding niet meer voorkomen. Beide voertuigen hebben lichte schade. Eén betrokkene is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Bank-aan-huis oplichting

Delden – Op vrijdag 3 maart werd een inwoner van Delden opgelicht. Deze inwoner werd op zijn mobiele telefoon gebeld door een voor hem onbekend nummer. Vervolgens kreeg hij een vrouw aan de lijn die zich als medewerker van een bank voordeed en vertelde onderzoek te doen naar fraude. 

Er werd verteld dat de pincode aanpast moest worden om de fraude te voorkomen. Daarvoor moest eerst de oude pincode worden ingesproken. Even later kwam er iemand langs om de betaalpas op te halen, omdat deze onderzocht moest worden op ‘malware’. Hierbij werd verteld dat de betaalpas 

die zelfde avond weer terug zou worden gebracht. Door het afgeven van de betaalpas en het prijsgeven van de pincode werd een bedrag van de rekening afgehaald. Hiervan is aangifte gedaan.

Voorkom Bank-aan-huis oplichting

– Wanneer uw bank u ongevraagd en onverwacht belt en u snel actie moet ondernemen (bijvoorbeeld om uw geld veilig te stellen), vraag dan naar de naam en het personeelsnummer van de medewerker. Hang op zodra u de naam en het personeelsnummer heeft genoteerd. Laat u niet wijsmaken dat het een zeer dringende noodsituatie zou zijn. Bel daarna uw bank zelf terug via een openbaar, officieel telefoonnummer dat u zelf heeft opgezocht, bijvoorbeeld via de website van uw bank, internetbankieren, in de mobiele app van uw bank of op een bankafschrift.

– Bel uw bank nooit terug op een telefoonnummer dat u heeft ontvangen via sms, WhatsApp, e-mail of dat eerder via de telefoon aan u is doorgegeven. De beller kan een oplichter zijn geweest en een tekstbericht kan vervalst zijn.

– Wanneer een oplichter u belt, kan het lijken alsof dat gebeurt vanaf het officiële telefoonnummer van uw bank. Wanneer u zelf het officiële telefoonnummer van uw bank belt, dan krijgt u gelukkig altijd uw echte bank aan de lijn.

Sommige banken bieden wel degelijk de mogelijkheid om u thuis te helpen met uw bankzaken, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent. Daar moet u dan zelf uw bank voor bellen en u moet daar zelf om vragen. Uw bank zal u nooit ongevraagd en onverwacht bellen om u dat zomaar aan te bieden.

Mocht u informatie hebben over één van bovenstaande berichten dan verzoek wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of langs te komen bij het politiebureau in Goor. Liever anoniem blijven? Bel dan ‘meld misdaad anoniem’ op 0800-7000. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle