woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 9/10

Politienieuws week 9/10

Frontale botsing N346

Markelo/Lochem – Op de N346 heeft op zondag 6 maart om 13.00 uur een frontale botsing plaats gevonden tussen twee personenauto’s. De auto die uit de richting van Lochem kwam, raakte op de verkeerde weghelft en kwam daardoor in botsing met een tegenligger. Laatstgenoemde raakte niet gewond, de automobilist uit de richting van Lochem is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. 

Diefstal uit woning

Markelo – In een woning aan de G.W.B. Wondaalstraat is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart ingebroken. De woning was nog niet bewoond maar er werd volop geklust. De inbreker(s) forceerde(n) een achterdeur. Alle ruimtes zijn doorzocht. Er wordt veel gereedschap vermist, waaronder een cirkelzaag van het merk Festool, een diamantboorset, een accuboormachine, een boormachine met snoer, een bovenfrees, een Festool klopboormachine, een multitool, twee decoupeerzagen, meerdere schuurmachines, handgereedschap en frisdrank.

Diefstal fiets 

Delden – Aan de Kortestraat is op zaterdag 5 maart tussen 17 en 20 uur een fiets gestolen. Het betreft een zwarte stadsfiets van het merk Multicycle. De fiets stond op slot. 

Fraude met online aankopen en oplichting

Markelo – Een bewoner van de Burgemeester Korthals Alteslaan had op woensdag 16 februari online een shovel van het merk Shaffer gekocht in Zweden voor € 5.100,00. De verkopende partij was na de betaling niet meer te bereiken. Hij heeft aangifte gedaan van oplichting bij de politie. 

Delden – Aan het Rauwland had iemand schoenen besteld via internet en € 70,00 overgemaakt. De rekening werd toegestuurd vanuit Litouwen, wat de koper al vreemd vond. De schoenen heeft hij nooit ontvangen. 

Goor – Een bewoner van de Weverij is ook opgelicht op 18 februari bij de aankoop van crypto currency voor € 1500,00. Hij heeft nooit iets ontvangen en is het geld kwijt. 

Bentelo – Een persoon wonende aan de Bentelosestraat werd op donderdag 3 maart gebeld door ene Marz Josef die beweerde bij de politie te werken. Hij zou nog een openstaande boete van € 2.700,00 moeten betalen. Hij heeft wel drie uur met deze persoon aan de telefoon gezeten en uiteindelijk de vermeende boete betaald. Ook had hij een kopie van zijn ID gemaild en hij vreest dat deze eventueel misbruikt gaat worden. Hij kon meerdere 06 nummers aan de politie overhandigen maar deze waren niet te traceren, omdat dit waarschijnlijk prepaid nummers waren. 

Met drank op achter het stuur

Delden – Een automobilist uit Enter werd op woensdag 2 maart om 23.00 uur aangehouden aan de Langestraat vanwege zijn opvallende rijgedrag. Op het politiebureau werd een blaasproef afgenomen die een alcoholwaarde uitwees van 355 ug/l waar 220 ug/l het maximaal toegestane is. Hij heeft een rijontzegging opgelegd gekregen maar het is niet bekend voor hoe lang. 

Markelo/Holten – Bij de afrit van de A1 bij Rijssen/Holten is ook een automobilist staande gehouden uit Leerdam op dinsdag 1 maart rond 0.30 uur. Hij zou in verwarde toestand zijn woning in Leerdam hebben verlaten en verklaarde te willen gaan helpen in Kiev. Een blaastest wees uit dat de man genoeg alcohol had genuttigd: 895 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle