zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 9

Politienieuws week 9

Weer snelheidscontrole N347 bij Goor

Goor – De politie heeft dinsdag 23 februari tussen 07.00 en 15.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de N347 van Goor richting de A1. 3003 passanten werden er geregistreerd waarvan er 70 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u waar 80 is toegestaan.

Diefstal bij Spar Diepenheim

Diepenheim – Bij de Spar in Diepenheim werd op 22 februari een vermoeden van diefstal bevestigd door de camerabeelden terug te kijken. Het was niet de eerste keer dat de dief iets uit de winkel meenam zonder te betalen. Verder terugkijken, leerde dat de persoon al eerder toe had geslagen op 11 en 19 februari. De man is inmiddels ingerekend. 

Microsoft-oplichting kost Gorenaar € 20.000

Goor – Een bewoner van de Bentinckstraat is donderdag 25 februari rond het middaguur slachtoffer geworden van fraude. De man werd op de vaste lijn gebeld door iemand van Microsoft die zei dat zijn computer gevaar liep. Via Teamviewer heeft de oplichter de computer overgenomen en software geplaatst waardoor hij makkelijk bij zijn bankgegevens kon komen. Het slachtoffer gaf alle gegevens prijs en heeft zelfs zijn ID-kaart van de voor en achterkant laten fotograferen. Het contact verliep in het Engels. Uiteindelijk is de man voor een bedrag van € 20.000 gedupeerd. Dit geld is niet meer terug te vorderen. 

De zogenoemde ‘Microsoft-bellers’ zijn criminelen die de naam van het softwarebedrijf misbruiken. Ze doen zich voor als medewerkers. Ze komen behulpzaam over, maar zijn uit op uw geld of persoonlijke gegevens. Wees alert en laat u voorlichten op www.fraudehelpdesk.nl

Raam vernield met stoeptegel

Goor – De politie zoekt getuigen voor een incident dat plaatsvond op zondag 28 februari om 02.30 uur ’s nachts. Aan de J.H. ten Boschstraat werd een bewoner opgeschrikt door een harde knal. Later bleek dat de buitenste thermopane laag van een raam was kapotgeslagen met een stoeptegel.

Zeven keer overtreding avondklok

Hof van Twente – De afgelopen week schreef de politie zeven keer een proces-verbaal uit voor het overtreden van de avondklok. Ondanks dat de meerderheid van de inwoners van Hof van Twente zich keurig houdt aan de avondklok werden er afgelopen week toch weer zeven overtredingen gemeld. De overtredingen vonden plaats in Hengevelde, Markelo, Goor en Delden. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle