woensdag, 27 januari 2021
Advertentie
Home Nieuws Politienieuws

Politienieuws

Fiets gestolen bij Albert Heijn 

Delden – Bij de Albert Heijn in Delden heeft iemand zijn fiets neergezet maar vergeten deze op slot te doen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt want toen de man weer naar buiten kwam, was zijn fiets verdwenen. Op camerabeelden is te zien dat een getinte man met normaal postuur met de fiets weg rijdt. Het betrof een blauwgroene Gazelle herenfiets.

Inbraak in auto IJsvogelstraat 

Goor – Aan de IJsvogelstraat is in de nacht van 30 november op 1 december ingebroken in een BMW 418 die op de oprit bij een woning geparkeerd stond. Het linkerraam van het voorportier werd daarbij vernield. Vervolgens is de navigatie, de airbag, de pook, de middenconsole, de tellerklok en een jas en een zonnebril meegenomen. 

Marktplaatsfraude voor een bedrag van € 600

Markelo  – Een bewoner van de Welmerweg had een product op Marktplaats gezet en een koper gevonden. Deze vroeg hem 1 cent over te maken via een link. Toen de verkopende partij op de link klikte, merkte hij te laat dat er niet 1 cent maar € 600 van zijn bankrekening was afgeschreven.  

Extra alert zijn op fraude

Hof van Twente  – Burgemeester Ellen Nauta waarschuwde afgelopen zaterdag 5 december in haar interview met Hofstreek FM extra alert te zijn op fraude via Whats-App, E-mail en/of SMS. “Klik niet op verdachte links en maak geen geld over, zonder alles eerst grondig te checken.” 

Cybercriminelen hackten vorige week dinsdag de computersystemen van de gemeente waarbij 24 servers onbruikbaar zijn gemaakt en de backupsystemen versleuteld zijn. De groep zou 40.000 gigabyte aan gemeentelijke informatie in handen hebben, waaronder financiële administratie, e-mails en persoonlijke gegevens van burgers, zo meldt nrc.nl. De criminelen lieten bij het hacken een bericht achter met een verzoek tot contact: “Hello, need data back? Contact us fast.” Op aanraden van de politie is de gemeente niet op dit verzoek ingegaan vanwege het lopende onderzoek.(Bron: nrc.nl)

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle