zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeZorgPraktijk de Vossenbult: Transformatie naar een betere versie van jezelf

Praktijk de Vossenbult: Transformatie naar een betere versie van jezelf

Diepenheim – Het vergt moed, lef en enige zelfreflectie: op onderzoek gaan waarom je steeds maar niet lekker in je vel zit, waarom die schouders zo vast zitten, waarom je geen passie ervaart in je dagelijks leven, waarom je niet toekomt aan je eigen leven…. En dan concludeer je dat je echt al alles hebt geprobeerd, overal bent geweest, onderzoeken niets opleveren en je steeds verder wegzakt in die neerwaartse spiraal. Herkenbaar? Dan is er goed nieuws: Nelleke Eelman van Praktijk de Vossenbult kan je stap voor stap helpen in je zoektocht en je begeleiden in jouw persoonlijke proces naar een beter leven. 

Nelleke neemt in haar Praktijk de Vossenbult de tijd voor haar cliënten. Het biedt de veiligheid en warmte om te werken aan het persoonlijke proces van de cliënt. Ze staat met beide benen stevig op de grond en begrijpt goed hoe mensen vastlopen en wat dat met je doet. Met een wand vol hbo-diploma’s op therapeutisch gebied, maakt ze voor iedereen een voorstel op maat met de voor die persoon geschikte behandeling. Na een uitvoerig intakegesprek duren de sessies per keer anderhalf uur. Nelleke licht toe: “Ik ben voorstander van kortdurende trajecten. Ik loop als het ware even mee om de cliënt te begeleiden om net die beweging te krijgen die nodig is en de cliënt weer zelfstandig verder kan met zijn/haar proces. In de meeste gevallen zijn vijf à zes sessies voldoende om iemand weer op weg te helpen. Soms zelfs minder, maar dat blijkt gaandeweg de behandeling.” De klachten kunnen zeer divers zijn: van een negatief zelfbeeld, niet lekker in je vel zitten, negatieve gedachten minder ruimte willen geven en meer met jezelf in contact willen komen tot angst voor de tandarts. Herken je symptomen of ben je toe aan meer zelfontplooiing? Twijfel dan niet langer en kies voor verandering. 

Dankbaar werk

Nelleke heeft haar diploma’s gehaald voor holistische massage therapie, EMDR, Kundalini Teaching (ademhalings- en bewegingstechnieken) en haar meest recente diploma ACT, wat betekent Acceptance & Commitment Therapie. Daarin probeert ze – kort samengevat – de vicieuze cirkel te doorbreken van de vaak negatieve invloed van de geest op ons denken en handelen. De voordelen die je kunt ervaren bij de therapie zijn zoal: je leert jezelf beter kennen, je leert kritisch kijken naar jezelf, je leert jezelf te accepteren en meer te waarderen, je leert meer van jezelf te houden, je leert een nieuwe versie van jezelf kennen. Ben je geïnteresseerd in een behandeling bij Praktijk de Vossenbult? Dat werkt als volgt: “Ik neem eerst telefonisch contact op, dan kijken we welke thema’s er spelen uit het heden en verleden. Vervolgens vraag ik mijn cliënt een intakeformulier in te vullen. Aan de hand daarvan maak ik een behandelplan. Vaak bestaat het plan uit onderdelen van de diverse therapievormen. Dat behandelplan leg ik de cliënt via de mail voor. Daar kan de cliënt op reageren en pas ik het behandelplan zo nodig aan. Uiteindelijk bepaalt de cliënt zelf wat hij/zij het beste bij zichzelf vindt passen. Het is echt maatwerk”, vertelt Nelleke enthousiast. “En het is heel dankbaar werk als je merkt dat iemand zienderogen opknapt en met een betere versie van zichzelf door kan met het leven.” 

Meer informatie? 

Praktijk de Vossenbult is lid van het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten), een multidisciplinaire beroepsorganisatie, die garant staat voor betrouwbare en geschoolde alternatieve therapeuten. Praktijk de Vossenbult in Diepenheim, telefoon 06 39281711, e-mail:
info@devossenbult.nl of kijk op de website www.devossenbult.nl voor tarieven en vergoedingen via de ziektekostenverzekering.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws