maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeLifestylePreek van een Leek door Simone ten Dam- Boink

Preek van een Leek door Simone ten Dam- Boink

zondag 18 september om 10.00 uur in de Johanneskerk te Diepenheim

Diepenheim – Simone heeft als kind de kerk bezocht. In de puberteit is het kerkbezoek verwaterd. Nu ze moeder is van 2 zoontjes (2 en 4 jaar) vindt ze het belangrijk dat ze kennis maken met de eeuwenoude verhalen uit de Bijbel. Achter elk verhaal zit een waardevolle boodschap en talloze wijze lessen. Een allerbelangrijkste les is: iedereen mag er zijn! Geloof in jezelf, jij mag er zijn! 

Naar haar mening kan ze die allerbelangrijkste les als ouder enkel uitdragen, als zij dit zelf uitdraagt en hierin een voorbeeld is naar haar kinderen. 

Het moederschap heeft zij aangegrepen om kritisch te kijken naar haar leven en stappen te zetten naar haar echte eigen puurheid en te geloven in zichzelf. 

Een enorme drijfveer zijn haar 2 zoons, die nu nog jong (2 en 4 jaar) zijn en leven vol vanuit zichzelf, hun kern, vanuit pure liefde. Ze geloven dat hun potentie oneindig is!  

Simone deelt in ‘De preek van een leek’ haar essentie: blijf keuzes maken vanuit jouw pure gevoel, daar ligt jouw kracht. Ga niet in de gehaaste, drukke wereld mee, in het leven  hoe het zou ‘moeten’. Maar wees kritisch, heb oog voor jouw eigen pure zelf, jouw pure leven. Leef vanuit liefde, dat brengt ons bij een puurdere wereld.

En als wij als mensen, ouders, opa’s en oma’s, jongvolwassene of kinderen de keuze maken om naar onze eigen puurheid te durven kijken, dan brengen wij dit over op onze kinderen en zien we ze opgroeien tot pure volwassenen, die oog voor de wereld hebben en geloven in hunzelf en hun eindeloze potentie.

Naast dat Simone moeder is, is ze werkzaam als levenscoach en is ze leerkracht in het basisonderwijs. 

Simone kijkt er naar uit om in de toekomst ouder en kind in de kerk te ontvangen om in samenhang met verhalen uit de Bijbel, kind en ouder in hun pure kracht te zetten. 

Maar eerst nodig ze op zondag 18 september enkel de volwassenen uit: alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, jongvolwassene en geïnteresseerden uit om te luisteren, mee te denken, te delen en te verbinden. 

Wees welkom! Laat niets voor je een drempel zijn.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws