woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorProathuus weer open

Proathuus weer open

Goor – ‘t Proathuus is weer open, door de versoepelingen is het nu weer mogelijk om een groot deel van de activiteiten uit te voeren.

Binnen is het voorlopig een winkel vol met nieuwe en gebruikte kleding, speelgoed, boeken, spellen en puzzels en buiten is een mooi nieuw terras opgesteld, gedeeltelijk overdekt.

Zo kunnen nu de mensen weer zonder afspraak winkelen, minima kunnen gratis kleding uitzoeken op uitnodiging en het overige publiek kan al tegen een klein prijsje wat leuks scoren.

Hergebruik van gedragen kleding is goed voor het milieu en de portemonee, er wordt dagelijks kleding aangeboden aan Doors Wide Open en dit wordt gesorteerd. Veel blijft in Hof van Twente, daarna gaat een gedeelte naar de locatie in Rotterdam waar het veelal wordt verstrekt aan de daklozen. Wat dan nog over blijft gaat naar de armen in andere landen.

Het terras biedt plek aan ongeveer 15 mensen, hier is ook iedereen welkom maar er wordt veel gebruik van gemaakt door alleenstaanden en ouderen als ontmoetingsplek.

De koffie en thee kost slechts 1 euro en voor diegene die dat niet kan missen, is het gratis. Dit is mogelijk omdat ook veel mensen extra euro’s hiervoor doneren. 

Voorlopig wordt er weer gewerkt met een daghap als warme maaltijd en als er meer versoepelingen komen, zal er ook weer gezamenlijk gegeten worden. De daghap wordt duurzaam gemaakt doordat er restproducten uit supermarkten voor gebruikt worden. 

Verder is er een kleine kaart met warme snacks, gehaktbal uit de jus, tosti, verse soep, etcetera. 

U vindt ‘t Proathuus aan de Grotestraat in Goor naast de Takko en The Readshop, u kunt daar ook levensmiddelen voor de voedselbank en kleding inbrengen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle