dinsdag, 4 oktober 2022
spot_img
HomeGemeenteProblemen door de hoge kosten voor gas en elektra? Vraag zo snel...

Problemen door de hoge kosten voor gas en elektra? Vraag zo snel mogelijk hulp!

De rijksoverheid maakte in december 2021 bekend dat mensen met een laag inkomen een extra bedrag van ongeveer 200 euro krijgen, om zo de stijgende kosten van gas en elektra te kunnen betalen. Voor alle mensen in Nederland wordt de energiebelasting verlaagd.

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen de komende maanden daarom éénmalig een extra bedrag van circa 200 euro, om de hogere kosten van gas en elektra te kunnen betalen. De gemeente Hof van Twente probeert zo snel mogelijk te starten met het uitbetalen van dit extra bedrag van €200. Om dit te kunnen doen moet de gemeente wachten op een bericht van de Rijksoverheid, waarin de regels staan voor het toekennen van dit bedrag.

Wie krijgen dit bedrag?

Mensen in de bijstand ontvangen het bedrag automatisch van de gemeente. Andere inwoners van onze gemeente die in aanmerking komen – waaronder:  IOW-gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen (of alleen een klein pensioen) en zelfstandigen met een laag inkomen – kunnen zich straks bij de gemeente melden.

Zodra u zich hiervoor aan kunt melden zullen wij daarover berichten plaatsen op onze website (www.hofvantwente.nl), in het Hofnieuws en op onze social media. Wij zullen u informeren hoe u dit éénmalige bedrag kunt aanvragen. Op onze website komt een daarvoor een aanvraagformulier.  

Nu al problemen?

Huishoudens met een laag inkomen die nu al tegen financiële problemen aanlopen kunnen financiële hulp aanvragen. U kunt bijvoorbeeld aan uw energiebedrijf vragen om een regeling. Of u kunt contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Werk en Inkomen. Dan kunnen we samen kijken naar een geschikte oplossing.

Wanneer u in de problemen komt vraag dan zo snel mogelijk hulp. Dat voorkomt schulden. U kunt contact op met de medewerkers van onze afdeling Werk en Inkomen, telefoonnummer 0547-858585.

Bericht lezen op de website van de gemeente? Klik hier

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws