dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorProvincie Overijssel partner in gebiedsontwikkeling Twentsche Stoomblekerij

Provincie Overijssel partner in gebiedsontwikkeling Twentsche Stoomblekerij

De provincie Overijssel wordt partner bij de gebiedsontwikkeling van de voormalige Twentsche Stoomblekerij in Goor! Dat maakte gedeputeerde Monique van Haaf vandaag bekend, samen met de wethouders Wim Meulenkamp en Harry Scholten. De provincie investeert € 750.000 euro, onder andere om het project te versnellen. Wethouder Meulenkamp is blij met deze stap: “De provincie laat hiermee zien dat ze het belang van dit project voor onze regio ziet. Hierdoor kunnen we snel aan de slag!” Wethouder Scholten vult aan: “Als gemeente hebben we de stap gezet om in dit project te investeren, dat brengt ook andere partijen in beweging. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.”

De gemeente Hof van Twente heeft in 2020 deze locatie aangekocht om ca. 300 woningen en bedrijfsruimtes te ontwikkelen. Hiervoor zullen bestaande industriële panden worden getransformeerd en worden er nieuwe woningen gebouwd op deze historische plek.

Vanuit het programma Ruimte, Wonen, Retail zet de provincie haar kennis, netwerk en financiële middelen in om de voortgang van het project te versnellen, zodat er spoedig gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen. Ook wordt er bijgedragen aan het inrichten van het openbaar gebied, het stimuleren van circulair bouwen en het behoud van cultureel erfgoed zoals een aantal historische panden. In totaal investeert de Provincie de komende periode € 750.000,- in de realisatie van het ambitieuze Masterplan Op Stoom.

Marktpartijen Oude Wolbers uit Borne en Droste uit Hengelo zullen de helft van de woningbouw voor hun rekening nemen. Voor de overige projecten voor woningbouw en commerciële ontwikkelingen zullen marktpartijen benaderd worden. Gedeputeerde van Haaf: “Dit is een mooi voorbeeld van de Overijsselse aanpak waarbij de samenwerking tussen provincie, gemeente Hof van Twente en de marktpartijen ervoor zorgt, dat er snel gebouwd kan worden.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle