dinsdag, 5 juli 2022
spot_img
HomeZorgPsychologe Teodora Oproiu start praktijk MedPsy

Psychologe Teodora Oproiu start praktijk MedPsy

Markelo – Teodora Oproiu is op 1 december haar eigen psychologiepraktijk gestart in Markelo. Vanwege corona werkt ze voorlopig nog alleen door middel van videobellen of telefonische consulten.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?  

Teodora:  “Ik ben opgeleid tot klinisch psycholoog. Ik kom uit Roemenië en ik heb mijn studie tot klinisch psycholoog ook daar afgerond. Mijn in Roemenië behaalde universitaire master diploma is inmiddels in Nederland erkend door de Nuffic, een instituut voor internationale diplomawaardering. Eind 2016 ben ik met mijn gezin naar Nederland gekomen. We hebben een tijdje in Lochem gewoond en nu bijna drie jaar in Markelo. De voornaamste reden om naar Nederland te verhuizen, was om te zorgen dat onze kinderen goed onderwijs krijgen.” 

Wat was je voornaamste reden om voor het beroep als psycholoog te kiezen?

“Mijn passie is om het beste in mensen naar boven te halen. Ik wil mensen er op moeilijke momenten weer bovenop helpen en vertrouwen geven in hun toekomst. In mijn beroep is het belangrijk om een persoon vertrouwen te geven. Ik ben pas tevreden als iemand vanuit een heel diep dal weer blij in het leven staat. Mijn aanpak is rustig, vriendelijk, toegankelijk en open. Daarnaast pleit ik voor duidelijkheid en ben ik betrokken bij mijn cliënten”, aldus Teodora. 

Hoe gaat het precies in zijn werk? 

Ze vervolgt: “Tijdens het eerste gesprek gaat het om de kennismaking. Ik vind het belangrijk dat er een klik is. Je moet je veilig voelen bij mij om écht je verhaal te kunnen doen en mij toe te laten in je proces. Mijn werkwijze is intuïtief, persoonlijk en concreet. Tijdens de behandeling richten we ons op drie pijlers: Jouw verhaal, jouw kracht, jouw doel. Ik werk het meeste via Cognitieve Gedragstherapie, wat inhoudt dat ik op zoek ga naar het verband tussen jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Het is namelijk zo dat je gedachten een grote invloed kunnen hebben op hoe je je voelt, maar ook op hoe je je gedraagt. Samen kunnen we op zoek gaan naar patronen hierin. Mijn tip of quote luidt dan ook: Ik help jezelf helpen.”

Waarom kiezen voor MedPsy?

Teodora is een erkend hypnotherapeut en heeft naast een universitaire opleiding meerdere specilisaties. Ze werkt samen met (huis)artsen en zorgverleners. Bij Teodora krijg je maatwerk en voel je duidelijk haar betrokkenheid. Momenteel werkt ze als online psycholoog en in haar digitale praktijk kun je terecht voor hulp bij diverse problematiek, ook bijvoorbeeld voor angst door corona. Teodora is voorstander van kortdurende therapie met langdurig resultaat. 

Meer weten? 

Wilt u meer weten of meteen een afspraak maken, stuur dan een email naar Teodora: info@medpsy.nl of bel 06-49565257. Haar praktijk MedPsy is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), met NIP-nummer 214446. MedPsy is een vrijgevestigde praktijk en biedt psychologische hulp, psychotherapie en diagnostiek voor volwassenen, jongeren en kinderen. Ook kunt u  rekenen op een gedeeltelijke vergoeding vanuit uw zorgverzekering. Zie ook de website www.medpsy.nl.

Vorig artikelFoto van de week
Volgend artikel#ikwerkinHofvanTwente (17)

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws