donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeZorgPubquiz voor AYA’s en Kinderkanker-survivors (18-39) in de Nije Hoeve

Pubquiz voor AYA’s en Kinderkanker-survivors (18-39) in de Nije Hoeve

Eindelijk een thuis gevonden in de Nije Hoeve

Hengelo – De Nije Stichting werd jaren geleden al benaderd om te helpen met het opzetten van lotgenoten- contact voor jongeren met kanker in Twente. Helaas werd zij daarna zelf huisloos en moest de stichting eerst op zoek naar een nieuwe locatie en deze verbouwen tot een centrum voor leven met en na kanker.

Voor jongeren door jongeren

Een kernteam werd gevormd van jong volwassenen die zelf een AYA of kinderkankersurvivor zijn en samen met de Nije Stichting werd gekeken naar een mooi programma voor de jongeren.

Elke maand is het mogelijk om samen te starten met een kop soep en hoewel het voornamelijk om lotgenotencontact gaat zijn er ook leuke activiteiten en thema’s bedacht. Zo werd de ‘soepavond’ ook al eens omgetoverd tot een Oktoberfest en kijken ze uit naar het foute truien kerstdiner.

Pubquiz

Niels (kernteam) heeft voor de maand november een pubquiz gemaakt en de Nije Stichting heeft gezorgd voor mooie prijzen. Uiteraard kan er vooraf ook samen gegeten worden en is er ruimte voor lotgenotencontact.

SJK en VOX en IPSO centra slaan handen ineen

Stichting jongeren en kanker (SJK) en Vereniging Kinderkanker Nederland ondersteunen de initiatieven van IPSO centra door heel Nederland . De Nije Stichting is met haar Nije Hoeve aangesloten bij IPSO en zeer dankbaar voor deze mooie samenwerking. Hierdoor hopen ze samen dat alle jongeren die geraakt zijn door kanker (18-39 jaar) de weg weten te vinden naar meerdere IPSO centra in Nederland voor ondersteuning en lotgenotencontact.

De Nije Hoeve, centrum voor leven met en na kanker

De Nije hoeve is centraal gelegen in Twente op het gezondheidspark in Hengelo. Daarmee heeft de Nije Stichting de ideale locatie gevonden voor al haar activiteiten. Naast de activiteiten voor jongeren met kanker is er dinsdag t/m vrijdag een mooie invulling voor iedereen die geraakt is door kanker, ook voor mantelzorgers en naasten want kanker draag je niet alleen.

Voor meer informatie over de stichting of aanmelden voor de pubquiz www.denijestichting.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws