donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPuur ambacht bij Slijterij Ter Braak Dranken

Puur ambacht bij Slijterij Ter Braak Dranken

Hengelo – Eric Kempers is vinoloog, liquorist en gastronoom en zijn vaste medewerker Miralda is in het bezit van een slijtersvakdiploma. Voor veel lezers zijn ze geen onbekenden want jarenlang voorzagen ze een groot deel van Delden van drank via Gall&Gall. Sinds Eric vertrok naar Hengelo eind maart 2020 en Ter Braak Dranken overnam, de enige zelfstandige slijterij nog in Hengelo, is hij meer in zijn element dan ooit. “De vrijheid, blijheid en creativiteit die een zelfstandige slijterij met zich meebrengt, zal je nooit in deze mate ervaren via een franchiseformule”, weet Eric. “Het is veel specialistischer. Ik ben nu als een kind in zijn eigen snoepwinkel.” 

In Delden werkte Eric Kempers nog veel samen met Jan Kouwenhoven, waar hij jaren geleden de Gall&Gall Delden van overnam. Eric is sowieso iemand die graag de samenwerking opzoekt, immers samen sta je sterker, dat hebben we allemaal wel gezien in coronatijd. Zo is hij ook ambassadeur van Hooghoudt, waar hij inspraak heeft in de maak van een geheel eigen jenever. Het gehele proces van graan tot eindproduct wordt in samenspraak gedaan.

Ter Braak Dranken, in het monumentale pand aan de Industriestraat, bestaat al 41 jaar en Eric zet de winkel voort met net zoveel passie en vakkennis als zijn voorganger. Het assortiment in zijn winkel was en is allesbehalve standaard. “Dat is het mooie,”, vertelt Eric, “ik doe de inkoop volledig zelfstandig, uiteraard in samenspraak met Miralda, maar ik ben van niemand meer afhankelijk. Alle wijnen die hier staan, heb ik allemaal zelf geproefd.” Eric kiest zelf zijn importeurs, waardoor Ter Braak Dranken zijn eigen authentieke identiteit behoudt. Ook nu, in de bokbiertijd, kun je kiezen uit wel 110 verschillende bokbiertjes in zeer uiteenlopende prijscategorieën. Eric: “Wij gaan voor een hoge servicegraad, een laagdrempelige no-nonsens winkel met een breed assortiment en gedegen kennis waar iedereen vindt wat hij zoekt. En hebben we het niet, dan ga ik voor je zoeken!” 

Ter Braak Dranken ligt aan de Deldense kant van Hengelo, maar vanaf een vast bedrag bezorgen ze ook aan huis. Je kunt er dit najaar terecht voor bijvoorbeeld fijne wijn- en cognacproeverijen waarvoor je je via de website kunt inschrijven maar ze verhuren ook een bar, statafels en glaswerk. En voor relatiegeschenken en kerstpakketten bent u bij Ter Braak ook aan het juiste adres. Laat je ook verrassen door deze veelzijdige slijterij. Kijk op de website voor openingstijden of boek alvast een proeverij: www.terbraakshop.ccvshop.nl of kom gewoon langs aan de Industriestraat 35 in Hengelo, telefoon 074- 291 29 23. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle