woensdag, 30 november 2022
spot_img
HomeNieuwsMarkeloPVI, Paardrijden Voor Iedereen

PVI, Paardrijden Voor Iedereen

Markelo – Oók voor mensen met een beperking! Tot voor kort was Manege Snorrewind ruim 37 jaar lang de thuisbasis voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Rijssen-Holten. Het bestuur van deze organisatie heeft besloten om de stichting op te laten gaan in SPG ’t Leijerweerd in Enter. Een groep vrijwilligers en ouders/begeleiders hebben zich actief ingespannen om de lessen bij Snorrewind te houden, omdat de ruiters dit erg graag willen. Deelnemers betalen een kleine bijdrage voor de lessen. 

Manege Snorrewind organiseert op de woensdag- en zaterdagmiddag PVI-lessen voor ruiters met een beperking. De rijlessen worden gegeven in kleine groepen van ± 6 personen. De lessen bestaan uit een gedeelte lichte gymnastische oefeningen op het paard en een gedeelte rijtechnische instructie. Ook gaan de ruiters veel naar buiten, het bos in of voor een ritje over het naastgelegen cross-terrein van Eventing Experience Twente. Daarnaast worden er veelvuldig lesactiviteiten georganiseerd. De ruiters rijden op hun eigen niveau een dressuurproef, een cross (het parcours slingert tussen de hindernissen door) of een vaardigheidsproef. Alle oefeningen worden op het niveau van de ruiter aangepast, waarna er altijd prijzen worden uitgereikt. De nadruk wordt gelegd op ontspanning, communicatie en plezier. Elke les is weer genieten met een grote G!

Elke ruiter wordt – afhankelijk van het rijniveau en de beperking – te voet begeleid door een vrijwilliger of door één van de ouders. Ook is het mogelijk dat een begeleider bij op het paard zit. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke wensen bij plaatsing van de ruiters in groepen. Manege Snorrewind maakt indien nodig gebruik van speciale hulpmiddelen voor het op- en afstijgen of rijhulpmiddelen. 

Vrijwilligers

De PVI zoekt nog helpers voor de les van zaterdag 12 tot 13 uur of op woensdag van 17 tot 18 uur om naast een paard mee te lopen. Deze vrijwilligers hoeven zelf geen paard te kunnen rijden, een warm hart hebben is al voldoende om de ruiters een fijne paardrijles te bezorgen! 

Sponsoren en donateurs gezocht

Daarnaast is de PVI op zoek naar sponsoren en donateurs om de lessen laagdrempelig te houden voor de deelnemers. Ruiters en andere geïnteresseerden zijn altijd van harte welkom om een kijkje op de manege te komen nemen. Op het terrein van de manege staat het hele jaar een kledingcontainer waarin gebruikte kleding wordt ingezameld voor de PVI. Zie voor meer informatie: www.snorrewind.nl/pvi.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle