zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleRaad De Plaats (11)

Raad De Plaats (11)

Hof van Twente – Elke maand neemt Eric Effing u mee ‘achterop’ zijn racefiets, waarop hij kris-kras door Hof van Twente fietst. Gedurende deze tochten maakt Eric u nieuwsgierig waar de foto genomen is in deze prachtige, lommerrijke en bosrijke omgeving. Dat is Raad De Plaats! 

Tevens beschrijft Eric hoe het landschap er uit ziet en welke invloed het weer speelt in die beleving. Wij dagen u samen met Eric uit om hem te volgen door Hof van Twente! 

De columns zijn geschreven door Eric Effing uit Goor, in samenwerking met HofMarketing. 

De elfde tocht: Jaaroverzicht 2021 

Het afgelopen jaar is er eentje geweest met weinig pieken en veel dalen. Ik ken niemand die alleen maar pieken meemaakt in zijn leven. Zelfs mijn wielrenner had dalen; materiaalpech. De grote piek kwam nadat er een nieuwe aandrijflijn gemonteerd was. Moraal: het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt. Een aloude wijsheid. Sinds enige tijd ben ik gestopt met het buiten wielrennen, niet om het koudere weer, maar omdat op een ander vlak er een mooie piek bezig is. Wees gerust, ik blijf mooi schrijven voor HofMarketing en mooie kiekjes schieten van de Gemeente Hof van Twente. Afgelopen zaterdagochtend was het er weer: een prachtige zonsopkomst. Het vroor een paar graden en gelijk laat Moeder Natuur zich van haar andere kant zien. Lichtschakeringen, wolkjes blazen, bevroren grond, glinsterende ijskristalletjes op planten en voorwerpen. Het zijn deze momenten die mij blij maken. Daarom maak ik er ook een foto van. Met een foto bevries je namelijk de tijd en dan wordt het moment zichtbaar en tastbaar. En ja, wat bracht 2021 HofMarketing met mijn bijdragen Raad de Plaats? Veel meer dan ik verwacht had. Ten eerste een sterke hechting aan onze omgeving, onderweg heb ik vrienden gemaakt en ik heb respect voor de werkers die onze omgeving onderhouden. Ten tweede, en nu wordt het serieus: de positieve invloed van buiten zijn. Dat is in Hof van Twente natuurlijk een voorrecht. Buiten zijn is essentieel voor het welbevinden; het is onze natuurlijke habitat. Voor dit jaar bedank ik u graag voor het lezen van mijn sportief en filosofisch bedoelde verhalen. Het berust allemaal op waarheid en niets is fictief. Het jaar 2021: de voer seizoenen in Hof van Twente, u aangeboden door een wielrenner uit Goor. Trouwens, waar is de foto gemaakt? De foto van november was gemaakt op de Schoolstraat in Ambt Delden. 

Eric Effing

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws