zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeLifestyleRaad De Plaats (5)

Raad De Plaats (5)

Hof van Twente – Aan het begin van iedere maand neemt Eric Effing u mee achterop zijn racefiets, waarop hij kris-kras door Hof van Twente fietst. Gedurende deze tochten maakt Eric u nieuwsgierig waar de foto genomen is in deze prachtige, lommerrijke en bosrijke omgeving. Dat is Raad De Plaats! 

Tevens beschrijft Eric hoe het landschap er uit ziet en welke invloed het weer speelt in die beleving. Wij dagen u samen met Eric uit om hem te volgen door Hof van Twente! De columns zijn geschreven door Eric Effing uit Goor, in samenwerking met HofMarketing. 

De vijfde tocht

Een grijs virus

Lekker vroeg op pad, op deze maandagmorgen. Nu eens een stukje buiten Hof van Twente; Goor, Diepenheim, Gelselaar, Geesteren en Borculo. De zon is scherp en daarom heb ik de juiste wielrenbril op mijn neus. Mijn ogen zien de eerste bomen bij wie het bladerdak alweer lichtbruin wordt. Ik heb wind tegen en probeer de snelheid op 28 km/u te houden. Dat lukt, totdat de benen gaan protesteren op de vlaktes tussen Gelselaar en Borculo. Op de site van het KNMI zag ik 3 Bft staan, maar hier lijkt het wel 4 Bft. Om te revalideren moet ik anderhalf uur per dag lopen. Sinds het voorjaar begonnen is, is er een grijs virus actief. Het virus voedt zich met voortuinen die gepimpt moeten worden. Donkergrijze opsluitbanden, een ton lichtgrijs grind, donkergrijze steentjes. Paar van die plantn drin en kloar. Wat is de zin van na-apen vraag ik mij af. Is het een ongeschreven vorm van communicatie omdat het corona is, waardoor we elkaar minder zien? Of heeft tuinbusiness extra op deze kleur en materialen ingekocht? Het staat wel strak. Het virus heeft zich inmiddels goed verspreid. Ok, op de terugweg vanuit Borculo had ik mooi de wind in de rug. Voordat ik het in de gaten had was ik alweer in Diepenheim. Even water drinken en een peer naar binnen gewerkt. 

Trouwens, waar is de foto gemaakt? De foto van mei was gemaakt bij de brug bij Wiene. 

Eric Effing

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws