zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNatuurRaad De Plaats

Raad De Plaats

Introductie

Hof van Twente – Aan het begin van iedere maand neemt Eric Effing u mee achterop zijn racefiets, waarop hij kris-kras door Hof van Twente fietst. Gedurende deze tochten maakt Eric u nieuwsgierig waar de foto genomen is in deze prachtige, lommerrijke en bosrijke omgeving. Dat is Raad De Plaats! 

Tevens beschrijft Eric hoe het landschap er uit ziet en welke invloed het weer speelt in die beleving. Wij dagen u samen met Eric uit om hem te volgen door Hof van Twente! De columns zijn geschreven door Eric Effing uit Goor, in samenwerking met HofMarketing.  

De eerste tocht, rondje Viersprong

Ik zie hoe afwisselend de omgeving is en hoe zij verandert met de wisseling van de seizoenen. Er is veel bos, wat de wind dempt en aangename schaduw geeft op warme dagen. Op de open vlaktes zit ik vanaf windkracht 5 scheef op de fiets en de wind jaagt door mijn helm. De Holtdijk tussen Goor en de Schoolbuurt is hiervan een mooi voorbeeld. Vanaf de eerste boerderij aan de rechterkant neemt de windkracht markant in kracht toe. Op de glooiende gedeeltes is het dan weer lieflijk, hier speelt het zonlicht met het gras. Onderweg van Markelo naar Stokkum gaat het wat bergop. In de luwte voorafgaand aan het hoogste punt moet het verzet kleiner gezet worden. Op deze vlakte merk ik dat wanneer de mais geoogst is, de wind vrij spel heeft. Na de Viersprong gaat het vaak met rugwind naar Diepenheim, lekker crossen door de bossen. Op het plein onder de platanen volgt de rustpauze met fruit en warme thee, uit de rugzak. Het is deze plek die mijn hart gestolen heeft in Hof van Twente. Het laatste stuk naar Goor toer ik door het mooie kastelenlandschap van deze omgeving en bereik ik het Twentse Haagje. Even uitfietsen.

Ondanks het waterkoude en kille, regenachtige weer bij nog geen 2 graden weet ik: hier is het altijd mooi. De eerste foto voor Hofmarketing ‘Raad De Plaats’ is een feit. Volgende maand is maart aan de beurt, een andere tocht, ander weer en een veranderde omgeving. Graag tot dan!   

Eric Effing

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws