donderdag, 23 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsRegenwater is de groei voor later

Regenwater is de groei voor later

In de gemeente Hof van Twente loopt op dit moment een mooi project met betrekking tot de aanschaf van een regenton. Bij aanschaf van een regenton kunnen de inwoners € 50.- terugkrijgen.
Drinkwater wordt steeds kostbaarder. Het wordt dus steeds belangrijker dat we met zijn allen zuinig omgaan met drinkwater. Met behulp van een regenton kunnen we in nattere tijden regenwater opvangen in de regenton, zodat we dit weer kunnen gebruiken in de droge tijden om bijvoorbeeld de planten in de tuin water te geven. Nu zijn er regentonnen in alle soorten en maten. Keuzes zijn hierin vaak moeilijk te maken. Vooral wanneer het niet duidelijk is wat er nodig is voor een goed resultaat. Met regentonnen is dat niet anders. Elk huis en elke tuin, terras of balkon is anders, elk dak en elke regenpijp is anders en elke reden om een regenton aan te schaffen is anders.

Een regenton vulautomaat is onmisbaar bij de aanschaf van een regenton. Een vulautomaat wordt gebruikt als verbinding tussen de regenpijp en de regenton. De keuze welke automaat voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van meerdere aspecten. Zo moet er rekening gehouden worden met dakoppervlak, diameter en vorm van de regenpijp en plaatsing en model van de regenton. Ook hoe moeilijk of makkelijk hij te monteren is en hoeveel hij kost zijn belangrijk bij de keuze. Hieronder een voorbeeld van een vulautomaat met afsluitmogelijkheid in de vorstperiode en filter om bladeren, die met het regenwater de regenpijp ingaan op te vangen, zodat deze niet meegaan de regenton in.


Al met al is het een mooie puzzel om te kiezen tussen deze mogelijkheden. Kom vrijblijvend langs, Distel Boerderij, Dier en Tuin in Bentelo helpt u graag door u goed te adviseren in de diverse mogelijkheden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle