donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsRegina Ederveen, met harp en ziel

Regina Ederveen, met harp en ziel

Delden – De vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius organiseert weer een zaterdagavondconcert. Op 28 mei speelt harpist Regina Ederveen een soloconcert onder de titel ‘Met harp en ziel’. Regina Ederveen brengt een romantisch programma op haar harp. De rode draad in dit concert is dat alle geprogrammeerde muziek origineel voor harp geschreven en er klinken composities van grote harpisten. En deze kunnen het beste door harpisten zelf over het voetlicht worden gebracht.

Bij de harp wordt vaak gedacht dat dit een stil, misschien wat saai instrument is. Maar dat de harp ook vurig en gepassioneerd kan klinken is zeker. De pedaalharp ontstond rond het jaar 1800 en is sindsdien ontwikkeld. Het begon als harp in de salon, maar is vandaag een verrassend muziekinstrument dat ook in de popmuziek en de jazz wordt gehoord.

Regina Ederveen heeft gekozen voor composities van de grote harpisten uit verschillende landen. Dit zijn onder meer Engeland, Frankrijk, Spanje, Rusland en Amerika, maar ook is er een muziekstuk uit Nederland te beluisteren. De stijl varieert van ingetogen klassiek tot uitbundig en expressief. Verschillende effecten op de harp zullen te horen zijn. Een concert dat ook voor niet-harpisten heel verrassend en boeiend is en concertgangers meeneemt in andere werelden.

Kaarten voor leden € 8,00, voor niet-leden € 12,00 en vrije toegang voor jongeren t/m 16 jaar. Kaartverkoop aan de kerkzaal, zaterdag 28 mei, vanaf 18.30 uur. Voorverkoop via NL45 RABO 0317691414 en bij The Read Shop Delden.

Zie ook: www.cultuurvienden-oudeblasius-delden.nl en www.reginaederveen.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle