vrijdag, 19 augustus 2022
spot_img
HomeNieuwsRestvaccins zonder afspraak op drie vaste locaties GGD Twente

Restvaccins zonder afspraak op drie vaste locaties GGD Twente

Twentenaren vanaf 18 jaar die zich snel en zonder afspraak willen laten boosteren of vaccineren kunnen vanaf 10 januari gebruik maken van een restvaccin. Op iedere locatie blijven aan het einde van de dag vaak vaccins over. Deze restvaccins moeten dezelfde dag nog worden gebruikt.

Geïnteresseerden kunnen via de website www.prullenbakvaccin.nl een pushbericht aanzetten. Zij krijgen dan een melding wanneer er op welke locatie restvaccins beschikbaar zijn. Het gaat om het mRNA-vaccin voor een booster-, eerste- of tweede vaccinatie.

Mensen die een pushmelding ontvangen moeten om 16.10 op de aangegeven locatie aanwezig zijn.

Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.  Maar het is niet zo dat iedereen ook aan de beurt komt. Dat komt door de vraag en het aanbod, deze kan per locatie en dag verschillen De priklocaties in Enschede (Go Planet Expo), Almelo en Nijverdal doen mee met dit landelijke initiatief. Er is geen keuze in het type vaccin.

De vaccinatie en de boosterprik spelen een belangrijke rol in het verhogen van de bescherming tegen de omikronvariant en het remmen van de verspreiding. De GGD Twente biedt daarom ruim 300.000 Twentenaren een boosterprik aan.


Meer informatie
Voor meer informatie over restvaccins, corona- en boostervaccins of een overzicht van de priklocaties kijk je op onze website www.ggdtwente.nl/corona

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle