zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenReünie 75 jaar Scouting Delden

Reünie 75 jaar Scouting Delden

zaterdag 18 september 2021

Scouting Delden bestaat 75 jaar. In de maand september viert de Scoutinggroep Van Rossum-Elisabeth in Delden het 75-jarig jubileum. De groep heeft een rijke historie en is in 1946 ontstaan uit de katholieke jongensgroep ‘Kardinaal Van Rossum’. Niet veel later werd daar een katholieke meisjestak ‘Sint Elisabeth’ aan toegevoegd. In 1968 kwam er ook behoefte aan een Scoutinggroep zonder godsdienstige achtergrond en is met toestemming van barones Heeckeren van Wassenaer de ‘Twickel’groep opgericht. In 2001 zijn de drie groepen gefuseerd tot de huidige ‘Van Rossum-Elisabethgroep’ of kortweg Scouting Delden.

Dit jubileum wordt in twee weekenden met een aantal activiteiten gevierd en ook komt er een fotoboek van de scouting historie in Delden, waarvan hieronder alvast een voorproefje.

Tentoonstelling en activiteiten Cramersweide 11 september

Op zaterdag 11 september 2021 is er een tentoonstelling over 75 jaar Scouting Delden in een grote tent op de Cramersweide. Deze tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk. Ook kunnen inwoners van Delden deelnemen aan diverse activiteiten op de Cramersweide, die gecombineerd worden met een gezamenlijk weekend met alle leiding en jeugdleden.

Scoutfest zaterdag 18 september

Op zaterdag 18 september is er bij de blokhut ’t Plaankenhoes III aan de Morsweg 25 te Delden de gehele dag een Scoutfest, speciaal bedoeld voor de jeugd van Delden. Zij kunnen daar spelenderwijs kennismaken met Scoutingactiviteiten.

Reünie zaterdagavond 18 september

Zaterdag 18 september is er een reünie voor alle oud-leiding en bestuur, aanvang 19.30 uur. Deze reünie vindt plaats in de blokhut en ook daar is de tentoonstelling 75 Jaar Scouting Delden te zien. De organisatie wil iedereen van harte uitnodigen voor deze reünie! 

U kunt zich op diverse manieren aanmelden voor de reünie. Dat kan bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op de website https://scoutingdelden.nl/ of een mail naar:
scoutingjubileum@outlook.com

De organisatie heeft zijn uiterste best gedaan om van alle oud-leidinggevenden het juiste adres te achterhalen, maar dat is helaas niet in alle gevallen gelukt. Daarom vraagt zij u: Hoort zegt het voort! Scouting Delden hoopt op een overweldigende opkomst en begroet u graag op 18 september. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle