dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenReünie van legendarisch jongerencentrum ’t Möpke in Delden

Reünie van legendarisch jongerencentrum ’t Möpke in Delden

Delden – Op zondag 19 maart 2023 vormt feestlocatie De Weijenborg in Delden het toneel voor een langverwachte reünie van ’t Möpke. Vroegere bezoekers van het legendarische jongerencentrum zijn vanaf 15.00 uur welkom voor een bijzonder weerzien. 

Warme nostalgie

’t Möpke… Wie de naam hardop uitspreekt, roept gevoelens van warme nostalgie op bij velen die in de jaren 70 en 80 in Delden zijn opgegroeid. Het voormalige jongerencentrum aan de Langestraat was dé plek waar jongeren elkaar ontmoetten. Een plek waar je heen ging voor een drankje, een dansje, een memorabel concert, een goede film, een hilarische cabaretvoorstelling – of een afspraakje met dat meisje of die jongen waar je verliefd op was. ’t Möpke was een warm bad, en zelfs meneer pastoor kwam op vrijdagavond regelmatig langs voor een biertje. 

Grote namen

’t Möpke werd opgericht in 1967 en was aanvankelijk ondergebracht in het Deldense Parochiehuis. In 1978 verhuisde het jongerencentrum naar het definitieve onderkomen in het gebouw De Schakel, waar ooit een jongensschool was gevestigd. Daar kwam ’t Möpke tot grote bloei, zeker na een ingrijpende verbouwing in 1980. Grote namen uit de muziekwereld (van Doe Maar tot Drs. P) stonden op het podium en er werden allerlei activiteiten op touw gezet. Op de achtergrond was er wel sprake van enige leiding, maar de grote kracht van ’t Möpke was juist dat er heel veel enthousiaste vrijwilligers waren die een bijdrage leverden. 

Veelzijdig aanbod

Naast concerten, dans-, cabaret- en filmavonden bood ’t Möpke onder meer: 

– een fotoclub met een eigen doka

– een zeefdrukpers waarmee de vrijwilligers hun zelf ontworpen affiches voor concerten en andere evenementen drukten

– een gedrukt huisorgaan: de Möpketier

– voor de werkloze jongeren: WW-café op maandagochtend

– voor de jongere jongeren: Shandy-party op zondagmiddag

– een jaarlijkse Rocknacht, met
lokaal talent op het podium

– een jaarlijks Möpke-weekend, meestal in een kampeerboerderij

Programma met verrassingen

Twintig jaar geleden vond er ook al een Möpke-reünie plaats, en dat was een groot succes. Het idee voor de komende editie ontstond dit jaar tijdens de Nacht van Delden en werd in eerste instantie vooral gepromoot via Facebook. De belangstelling bleek groot, dus de plannen werden gesmeed. 

Op het programma staan onder meer een digitale presentatie met foto’s en video’s van toen, en muziek die wordt verzorgd door drie DJ’s van weleer. Daarbij zou het zomaar kunnen dat er ook nog wat verrassingen uit de hoge hoed worden gehaald. 

De keuze voor de locatie berust overigens niet op toeval, want De Weijenborg wordt al sinds 1981 gerund door Nico en Erna Hemersma, een Deldens echtpaar dat destijds mede aan de wieg stond van ’t Möpke. 

Aanmelden kan nog tot 1 januari

De inschrijving voor de reünie sluit op 1 januari 2023. Belangstellenden die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat doen door een mail te sturen naar:

mopke2023@gmail.com

De aanmelder ontvangt dan direct een auto-reply met een IBAN-nummer waarop de entreekosten (10 euro per persoon) kunnen worden overgemaakt. 

Eten en snacks zijn voor eigen rekening.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle