zaterdag, 25 juni 2022
spot_img
HomeNieuwsMarkeloRijbewijskeuringen CBR in Markelo

Rijbewijskeuringen CBR in Markelo

Markelo – Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen bij Sporthal De Haverkamp medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op onder andere de volgende datum (onder voorbehoud van wijzigingen): vrijdag 12 en 26 februari.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.

Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg:

  • – Gemakkelijk en snel via de website: www.regelzorg.nl
  • – Tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300

De procedure

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin vijf maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. 

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Coulanceregeling 75 plus

Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden, uitsluitend in Nederland, met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden. De doorlooptijden van het CBR zijn een stuk verbeterd, dus als u zich tijdig laat informeren en u zich goed voorbereidt op de keuring zult u geen gebruik hoeven maken van deze regeling.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle