woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorRolstoeltennisser Maarten ter Hofte naar Italië

Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte naar Italië

 Goor – Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte (18) heeft weer twee internationale toernooien op de planning staan en reist deze week af naar Italië. We vonden Maarten bereid vlak voor vertrek nog een kort interview te geven.  

1. Maarten, je staat nu op nummer 108 van de wereldranglijst rolstoeltennis bij de mannen. Dat is een behoorlijke stijging ten aanzien van vorig jaar. Toch zeg je dat de Paralympics 2024 niet haalbaar zijn. Kun je dat toelichten?

Maarten: “Ik sta nu zelfs op nummer 104 op de wereld ranglijst in de enkel en dit is zeker een hele grote stijging waar ik blij mee ben. De Paralympics in 2024 zijn nog niet haalbaar omdat je dan aan bepaalde voorwaarden moet voldoen en die kans acht ik niet heel groot. Ik moet onder andere in de top 30 staan, dus heb ik nog een flinke weg te gaan. Als het wel lukt is dat natuurlijk fantastisch, maar de focus ligt op de Paralympics in 2028, dat is realistischer.”

2. Na een ruime maand terug in Nederland te zijn, zitten je komende toernooien eraan te komen in Italië van 23 tot en met 30 juni. Hoe staat het met je vorm?

Maarten: “Ja, na een intensieve trainingsperiode vertrek ik morgen naar Italië. Mijn vorm is beter dan de vorige toernooien door de vele trainingen van de afgelopen tijd. Ik hoop dat het zijn vruchten gaat afwerpen!”

3. Je zei in een vorig interview dat je binnenkort een nieuwe rolstoel moet hebben. Waarom? Maarten: “Ja klopt, ik heb een nieuwe tennisrolstoel nodig omdat ik nu een relatief standaard rolstoel heb. Daardoor kan ik nog niet optimaal gebruik maken van mijn kracht en ik zit nog niet optimaal. Als mijn houding beter is, kan ik meer uit mijn tennis halen.”

4. Kun je goed tegen je verlies of heb je wel eens een racket kapot gegooid?

Maarten: “Nee ik kan niet zo heel goed tegen mijn verlies, je wilt natuurlijk alles winnen en op het moment zelf is het nooit leuk maar het zijn wel de momenten waar je juist veel van kunt leren. Ik heb (nog) geen racket kapot gegooid.”

5. Wat is je favoriete baansoort en waarom?

Maarten: “De fijnste ondergrond vind ik hardcourt, omdat het een vlakke ondergrond is waardoor je snel kunt rijden en de ballen stuiteren niet zomaar een andere kant op wat wel gebeurt op gravel. En om het helemaal top te maken speel ik het liefst op de hardcourtbanen buiten. En mag ik nog wat zeggen?” Jazeker. Maarten: “Ik wil heel graag van deze gelegenheid gebruik maken om al mijn sponsoren te bedanken voor de steun van de afgelopen tijd, want zonder hen kan ik mijn droom niet waar maken!”

Wij wensen Maarten heel veel succes in Italië.  Dit zijn de toernooien: 23 – 26 juni Alghero Open 1 – ITF Future en 27 – 30 juni Alghero Open Trofeo.

Maarten steunen of een bijdrage leveren voor zijn nieuwe rolstoel? Ga dan naar zijn website maartenterhofte.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle