zaterdag, 26 november 2022
spot_img
HomeSportRolstoeltennisser Maarten ter Hofte weer gestegen op wereldranglijst

Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte weer gestegen op wereldranglijst

Goor – De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte heeft zijn eerste twee toernooien van 2022 achter de rug. Begin van deze maand mocht hij zijn geluk gaan beproeven bij de heren (18 jaar en ouder, red.), Maarten is immers sinds dit jaar junior af. “Ik ben voor twee toernooien naar Bolton in Engeland gevlogen. Het eerste toernooi was een ITF3 waar ik in de eerste ronde van Mike Denayer heb verloren met 6-2/6-2/3-6. In de verliezersronde had ik de eerste ronde gewonnen van Olivier Langlois met 4-1/5-3 in verkorte sets. De tweede ronde verloor ik van de als 2e geplaatste Geoffrey Jasiak met 4-5/1-4. Het is nu wel moeilijker dan bij de junioren maar uiteindelijk is dit heel leerzaam en word je er alleen maar beter van”, aldus Maarten. 

Zware loting

De dubbel speelde hij met zijn vaste dubbelpartner Robin Groenenwoud. Ze wonnen de eerste ronde met 7-5/3-6/10-7 in een super tiebreak. Daarna ontmoetten ze het als 1e geplaatste koppel Cattaneo/Ratzlaff. Deze verloren ze met 6-3/6-1. Wederom een zware loting, maar ze hebben zich dapper verweerd. Aansluitend speelde Maarten nog een toernooi in Bolten, een zogenaamd ITF2 toernooi. “Dat is het hoogste toernooi wat ik tot nu toe heb gespeeld. In de eerste ronde won ik met 6-2/6-1 waarna ik tegen de huidige nummer 10 van de wereld bij de mannen moest spelen. Ik verloor van de Spanjaard Daniel  Caverzaschi met een zeer goede eerste set 6-4/6-1. In de dubbel verloren we tegen een Engels duo met 6-2/6-2.” Al met al kijkt Maarten terug op twee succesvolle en vooral leerzame toernooien.

Nummer 121 van de wereld!

Ook is hij weer gestegen op de wereldranglijst. Eind 2019 kwam Maarten op de lijst van beste mannelijke rolstoeltennis singles wereldwijd binnen op plek 563. Inmiddels is de lijst bijgewerkt tot 21 februari 2022 en is hij opgeklommen tot plaatst 121. Een prestatie van formaat! Focus ligt nu op zijn volgende toernooi in Antalya in Turkije die begint op 9 april aanstaande.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws