dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeCultuurRondleiding Kasteel Twickel

Rondleiding Kasteel Twickel

Delden – Huis Twickel wordt gewaardeerd als een van de mooiste kastelen van Nederland. Dat geldt voor de buitenkant, maar ook voor het interieur. Schilderijen, meubels, porselein en boekencollectie zijn van museale kwaliteit. Toch is het geen museum maar een bewoond huis. Een rondleiding door het kasteel is een bijzondere ervaring.

Op huisbezoek

Dat is zomers mogelijk op een aantal dagen (woensdag, vrijdag, zaterdag) en kan nog tot en met eind september. De bezoeker krijgt in ruim een uur de hoogtepunten van het huis te zien: keukens en onderhuis, salons, appartementen, eetzaal, de bibliotheek en de galerijen.

Op eigen gelegenheid kunnen de kasteeltuinen en het park worden bezocht, met in de Oranjerie een ‘tuincafé’ en expositie.

Goed om te weten

Het boeken en kopen van een e-ticket is alleen mogelijk via de webwinkel. Kasteelrondleidingen starten om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur. U dient zich 5 minuten voor aanvang te melden bij de entree van het kasteel. Parkeren kan bij het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel. Houdt u er rekening mee dat het 5 minuten lopen is van de parkeerplaats naar het kasteel. Tijdens de rondleiding is er geen mogelijkheid tot gebruik van een toiletvoorziening. Dat kan voordien en nadien in het linker Bouwhuis op het voorplein, en in het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel. Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, met rolstoelen en rollators. Er zijn geen alternatieven voor de trappen naar de diverse etages. Gezien de duur en opzet van de rondleiding is deze niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar en  huisdieren zijn niet toegestaan. Op vertoon van uw e-ticket heeft u dezelfde dag vrij toegang tot de kasteeltuinen en het park. Deze zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tickets kunt u boeken op twickel.nl/home/landgoed-twickel/kasteel-twickel/kasteelrondleidingen/. Hier leest u ook de huisregels. Bron: www.twickel.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws