donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportRood Zwart maakt zich op voor viering van 100-jarig bestaan

Rood Zwart maakt zich op voor viering van 100-jarig bestaan

Delden – Het lijkt nog heel ver weg. Maar achter de schermen wordt bij voetbalvereniging Rood Zwart in Delden al maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het eeuwfeest, in 2023. Het eerste tastbare resultaat is er al: het jubileumlogo.

Save the date! Op 6 januari 2023 is het op de kop af 100 jaar geleden dat Rood Zwart werd opgericht. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Je wordt per slot van rekening maar één keer 100 jaar. De club wil flink uitpakken in het jubileumjaar. Het is de bedoeling dat vanaf 6 januari het hele jaar door jubileumactiviteiten worden georganiseerd op en om sportpark De Scheetheuvel.

Superenthousiast

Op initiatief van het bestuur is een speciale jubileumcommissie in het leven geroepen. Voorzitter van die commissie is bestuurslid Marije Pol. De commissie bestaat verder uit: Robert Kenkhuis, Annemarie Hilarius, Gerard Baake, Wim Koning ter Heege, Jan Ankoné, Daan Sonneveld  en Ties Haarman. “Een superenthousiaste club, heel gedreven”, vertelt voorzitter Pol. “Het is een mooie mix, met heel verschillende kennis en achtergronden, maar ook qua leeftijd. Dat varieert van 20 tot 63 jaar. Dat hebben we bewust gedaan, want we willen alle generaties en alle geledingen binnen de club aan bod laten komen.”

Knallen

In mei is de commissie van start gegaan met de voorbereidende werkzaamheden. Vroeg? Pol schudt het hoofd. “Nee. Om het tot een succes te maken, moet je op tijd beginnen. Want er komt heel wat bij kijken, bij het organiseren van zo’n jubileumjaar. Als we in januari willen knallen, moeten we niet in december beginnen.”

Zoals gezegd, het eerste resultaat is er inmiddels al: een fraai jubileumlogo. Rood Zwart in het goud, met de lauwerkrans. Ontworpen door bureau Straver Reclame en Vormgeving uit Delden, in nauwe samenspraak met de commissie. Het is de bedoeling dat het logo straks gebruikt gaat worden bij alle uitingen van de club in en rond het jubileumjaar.

Ideeënbus

Over het jubileumprogramma zelf kan en wil Pol in dit vroege stadium nog niets zeggen. Niet dat er geen ideeën zijn, integendeel. De commissie bruist van de ideeën. Maar ze wil eerst polsen wat de leden willen. Door middel van een moderne versie van de klassieke ideeënbus. Commissielid Daan Sonneveld heeft daarvoor een ludiek filmpje gemaakt waarin de commissie zich voorstelt en de leden worden opgeroepen om met ideeën en suggesties voor het jubileumjaar te komen. Dat filmpje, sinds 1 oktober online, is te bekijken op de website van de club. Leden kunnen hun inbreng opsturen per email, naar: jubileum@roodzwart.nl.

Met elkaar, voor elkaar

Pol legt uit wat de gedachte hierachter is. ”Het motto van onze vereniging is: Met elkaar, voor elkaar. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar stem  kan laten horen en we willen de leden erbij betrekken. Het jubileum is niet het alleenrecht van de commissie. Iedereen mag zijn inbreng hebben. Alleen door het met z’n allen te doen, bereiken we het beste resultaat. Zo halen we het beste in de vereniging naar boven. We willen niet het draaiboek van een andere club kopiëren, maar ons eigen Rood Zwart jubileum vieren. Daarom is het belangrijk dat iedereen z’n eigen ideeën aandraagt.”

Hoe de ideeënbus werkt? Leden kunnen hun voorstellen tot en met 15 oktober insturen. “Vervolgens gaan wij ze bekijken. En als we denken: hé, dat is een tof idee, dan zullen we de indiener benaderen en eventueel betrekken bij de uitvoering. Maar ik weet nu al zeker dat er goede ideeën tussen zullen zitten.”

Plan van aanpak

Enkele weken geleden heeft de commissie jubileumlogo en filmpje al gepresenteerd aan het bestuur. “Het werd heel goed ontvangen”, vertelt Pol. Afgesproken is dat de commissie in de loop  van december een plan van aanpak voor het jubileumjaar zal voorleggen aan het bestuur. 

Tipje van de sluier

Voorlopig moeten de leden dus nog even geduld hebben, wat het programma betreft. Of kan Pol misschien toch al een klein tipje van de sluier oplichten? Nou, vooruit dan. ”Het streven is om elke maand een jubileumactiviteit op te zetten. We gaan in elk geval een grandioos feest organiseren, en een reünie. We willen voor elke doelgroep iets neerzetten, waar ze over 20 jaar nog over praten.” Pol heeft er nu al zin in: “We gaan er gewoon een heel mooi jaar van maken!”

Op Facebook is hier een filmpje van te zien: www.facebook.com/watch/?v=297151255192493&ref=sharing.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws