donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenRoute 10-14 onderwijs Delden van start

Route 10-14 onderwijs Delden van start

Delden – IKC Magenta en het Twickel College Delden zijn al enige jaren bezig een vorm op te zetten van ’10-14 onderwijs’. Deze vorm van onderwijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) waarbij de overstap van de basisschool naar de middelbare school voor alle leerlingen makkelijker is.

Verbinding

De leerlingen uit de groepen 7 en 8 en klas 1 en 2 nemen hieraan deel. Juist nu de locaties naast elkaar liggen is deze verbinding veel makkelijker te maken, een korte route. We noemen deze onderwijssamenwerking Route 10-14.

 Officiële opening dinsdag 24 augustus

Dinsdag 24 augustus werd de Route 10-14 officieel geopend op het plein voor het Twickelcollege in Delden. De projectgroep moest alle zeilen bij zetten om alles in goede banen te leiden en bovenal te zorgen voor mooi weer. Want de opening binnen organiseren was in verband met de geldende coronamaatregelen niet haalbaar. Burgemeester Ellen Nauta deed met twee leerlingen de officiele openingshandeling middels een via een drone aangedragen pakketje waar het doek in zat met de Route 10-14, die nu aan de muur van de school prijkt. 50 leerlingen hebben zich ingeschreven voor het eerste ‘Route 10-14’ jaar en de ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. 

Voordelen

Voordelen van de Route 10-14 is dat de leerlingen in hun eigen tempo werken en kunnen daarbij versnellen, verbreden, verdiepen en/of herhalen. Ook wordt er effectief en kwalitatief goed onderwijs gegeven: doelgestuurd, gepersonaliseerd, betekenisvol en groepsoverstijgend. Meer over de opening in het Hofweekblad van volgende week. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle