maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeCultuurSamenwerken voor goede doelen

Samenwerken voor goede doelen

Hamlet komt naar kasteel Twickel

Bijdragen aan de gemeenschap is een belangrijk streven van Rotaryclub Delden-Borne. In Delden, in Borne, in Twente of daarbuiten. Natuurlijk is deze Rotaryclub ook een groep mensen die bij elkaar komt in vriendschap en wil leren door ervaringen uit het werkende leven te delen. Maar ieder jaar kiezen we een of meerdere doelen buiten de club om voor te werken. Soms zamelen we geld in voor een goed doel, soms steken we de handen uit de mouwen en rapen we bijvoorbeeld zwerfafval langs paden en wegen in de natuur. Altijd is binnen de club het gesprek: Wat gaan we dit jaar doen? Voor wie gaan we dat doen? Welk doel raakt ons? Wie heeft het nodig?

Welke activiteit? Welk goed doel?

Corona heeft veel mensen zowel in hun persoonlijk leven als in hun beroepsleven geraakt. Daar wilden we iets mee doen. Vooral de cultuursector is hard geraakt: geen voorstellingen, geen publiek. Vorig jaar al kwamen we in contact met de theatergroep King’s Men. Zij hadden door de eerste lockdown lang niet kunnen spelen. In september organiseerden wij drie voorstellingen van MacBeth bij de Houtzagerij van Twickel, een waar spektakel. De opbrengst daarvan ging naar De Hooiberg, een woongroep voor jongvolwassenen met een beperking. Inmiddels wonen 12 jonge mensen zeer naar hun zin midden in de wijk Stroom Esch in Borne. Wij zijn blij dat we daar een steentje aan konden bijdragen.

Theater is de activiteit

Terug naar dit jaar. Omdat de voorstelling zo’n succes was: theater in de openlucht op een prachtige locatie, wilden we dat dit jaar nog een keer doen. Nu drie voorstellingen van Hamlet in de privétuin van kasteel Twickel. Echt de privétuin, niet alleen de parktuin en bij zo’n romantische locatie hoort een picknick. Heerlijk slenterend door de tuinen, een plekje zoeken, een kleedje neerleggen (wel zelf meenemen) en heerlijk picknicken onder een statige beuk of in het gras langs de slotgracht. Op de achtergrond klinkt live muziek van een zigeunerorkest of een ander vrolijk ensemble.

Tevreden en verzadigd neemt het publiek dan plaats in de privétuin onder een groot tentdoek voor de voorstelling. Er zal een buitentheater gecreëerd worden met stoelen die twee aan twee op anderhalve meter van elkaar staan. De acteurs spelen in de open lucht voor het publiek, maar duiken soms ook op onverwachte plekken op, waardoor je meegenomen wordt in de voorstelling.

Wie of wat is HAMLET?

King’s Men speelt Shakespeares’ beroemdste toneelstuk: HAMLET. Regisseur Silvia Andringa heeft er een modern coming of age-verhaal van gemaakt, hartverscheurend en toch vol humor. De magie van de locaties, de energieke speelstijl van de King’s Men en de oorstrelende tekst maken HAMLET tot een onvergetelijke ervaring.

Ekiko is het goede doel

Dit evenement is niet alleen een picknick in het park of een enerverende theatervoorstelling. Nee, het steunt ook goede doel: Ekiko. Dit staat voor ‘Elk kind een koffer’. Het verhaal van Ekiko is ontroerend en overtuigend. Veel kinderen komen thuis in de knel. In coronatijd waren dat er veel meer. Ekiko vindt dat elk kind dat niet thuis kan slapen een eigen koffertje zou moeten hebben, met eigen spullen. Een tandenborstel, pyjama, knuffelbeer, setje kleren en een schone onderbroek of luiers. Niet alleen omdat alle kinderen dat nodig hebben, maar ook omdat een kind iets van zichzelf moet hebben op het moment dat het op een nieuwe, veilige plek verwelkomd wordt. Om terug te kunnen kijken, maar vooral ook vooruit. Want de koffer is het begin van een nieuwe toekomst. Met spullen die van hen worden en van hen blijven. Kom dus naar een van deze voorstellingen. Heb plezier, geniet en weet dat je bijdraagt aan een koffer voor een kind dat iets van zichzelf zo hard nodig heeft.

HAMLET

In de privétuin van kasteel Twickel mét picknick en live muziek op vrijdag 3 en zaterdag 4 september om 17.30 uur. Zondag 5 september om 13.00 uur

Kaarten kunt u bestellen via de QR-code in de advertentie van het Hofweekblad op pagina 5 of via HamletRotaryDB@gmail.com. Lukt het niet? stuur dan een e-mail. We helpen u graag.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws