zaterdag, 26 november 2022
spot_img
HomeCultuurSchapen scheren bij de Wendezoele

Schapen scheren bij de Wendezoele

Ambt Delden – Op zaterdag 28 mei om 14.00 uur zullen de schapen bij Museumboerderij Wendezoele worden geschoren. 

Een schaapscheerder zet het schaap op zijn gat om hem zijn winterjas uit te doen. Vroeger ging dat met een schaapscheerdersschaar. Tegenwoordig met een scheerapparaat. De kunst van het scheren is om de vacht in originele vorm te behouden, dus geen flodders en plukken.

Vervolgens wordt de vacht gesorteerd in wol kwaliteit. Dit alles om de mooie wol te kunnen gebruiken voor het spinnen en de korte stukken voor andere doeleinden zoals vulling. Leerzaam en leuk om te zien! 

Bij Museumboerderij Wendezoele kan er verder volop genoten worden van de tuinen, vijver, dieren en erf. In ‘het Spieker’ of op het terras is het gezellig vertoeven met een kopje koffie/thee met iets lekkers.

Het museum is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is geopend van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen € 4,00 en kinderen tot en met 12 jaar € 1,00. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor het volledige jaarprogramma en voor de openingstijden op www.wendezoele.nl. Kinderen hebben uitsluitend toegang onder begeleiding van een volwassene. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws