donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBenteloSchone tandendag bij de Hondenhoeve Bentelo

Schone tandendag bij de Hondenhoeve Bentelo

Zaterdag 12 februari

Bentelo – Gebitsverzorging speelt een belangrijke rol in het welzijn van honden. Honden gebruiken hun mond en tanden voor verschillende doeleinden. Door de juiste gebitsverzorging kunnen zij elke dag blijven genieten van al deze activiteiten. Tijdens de maand van de gebitsverzorging probeert de Hondenhoeve hondenbaasjes bewust te maken dat een hond elke dag gebitsverzorging nodig heeft. Een goede regelmatige verzorging thuis kan helpen bij het voorkomen van parodontale aandoeningen.

Gebitsproblemen kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals veel pijn, tanduitval, infecties aan vitale organen zoals hart en lever.

Wist u dat 80 % van de honden ouder dan 3 jaar last heeft van gebitsproblemen? 90% van de baasjes denkt dat zijn/haar hond een gezond gebit heeft.

Hoewel dagelijks tanden poetsen nog altijd de beste manier is om paradontale aandoeningen te voorkomen is dit voor hondeneigenaren niet altijd haalbaar.

Diverse verschillende snacks bieden ook de mogelijkheid om een goede mondverzorging te bieden die zowel gemakkelijk is voor de eigenaar als aangenaam voor de hond.

Het is klinisch bewezen dat dagelijks gebruik van de juiste snack tandplak 60% en tandsteen tot 80% kan verminderen. Hondenspeciaalzaak de Hondenhoeve-Bentelo kan u voor beide opties een goed advies hierin geven.

Aanstaande zaterdag 12 februari organiseren zij een ‘schone tandendag’. Een paraveterinair zal dan aanwezig zijn van 10.00 tot 14.00 uur en zal geheel gratis een gebitscontrole bij uw hond doen. Elke hond krijgt gratis Dentastix mee. Ook zijn er veel leuke acties.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle