zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeZorgSCOT vraagt aandacht voor cliëntondersteuning in Twente

SCOT vraagt aandacht voor cliëntondersteuning in Twente

Twente – Cliëntondersteuners van Stichting Clientondersteuning Twente (SCOT) zetten zich dagelijks met veel passie in, om inwoners in Twente bij te staan die vastlopen in een oerwoud van regels in hun zoektocht naar passende hulp en zorg. “Mensen kunnen zo ondergedompeld worden in de bureaucratie, het gaat erom dat er echt naar ze geluisterd wordt. Wat is er in deze fase van je leven belangrijk? Wat moet er nu geregeld worden?”

Vrijdag 4 november was de dag van de cliëntondersteuning. Belangrijk om hier aandacht aan te geven, want veel mensen zijn niet op de hoogte van cliëntondersteuning. In Nederland heeft iedereen wettelijk recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning.

Cliëntondersteuners helpen mensen door het geven van informatie, advies en ondersteuning op het gebied van hulp en zorg.

In Twente maakt Stichting Cliënt-ondersteuning Twente (SCOT) zich sterk om inwoners te helpen wanneer zij een indicatie langdurige zorg hebben.

Ook ondersteunt SCOT in gemeenten zoals Oldenzaal en Hengelo. SCOT heeft 15 onafhankelijke cliëntondersteuners die veel expertise in huis hebben over jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een beperking en ouderenzorg.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met SCOT: bel 085 489 0374 of kijk op www.scotwente.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws