zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeLifestyleScouting jubileumweekend groot succes

Scouting jubileumweekend groot succes

Delden – Afgelopen weekend was het zover; het 75-jarige jubileum van Scouting Delden werd afgetrapt met een kampement op de Cramersweide. Alle leden, van jong tot oud, kampeerden samen op de weide. Het programma was geheel in het teken van deze prachtige verjaardag van de vereniging. Een leuke bijkomstigheid; het terrein was op zaterdag vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Woensdag en donderdag was de eerste bedrijvigheid al te merken op de Cramersweide; de tentoonstellingstent werd opgebouwd en de toiletgroep kwam. Op vrijdag brachten de eerste deelnemers de nacht door op het terrein. Tijdens de laatste minuten werden de puntjes op de i gezet, waarna op zaterdagochtend 10.00 uur met de hele vereniging, genodigden en geïnteresseerden het kampement én de tentoonstelling ‘75 jaar Scouting Delden’ werd geopend. “Met de traditionele hapering sloeg een bever uiteindelijk het touwtje met de bijl door waarna de jubileumvlag middels een katrol de vlaggenmast ingehesen werd. Een feestelijke aangelegenheid”, aldus Noll Kroese. 

Tentoonstelling 75 jaar Scouting Delden

De hele zaterdag konden ouders en geïnteresseerden de tentoonstelling bekijken met foto’s en attributen vanaf de oprichting in 1946! “Op vrijdag werden nog de laatste foto’s geprint, maar volgens mij is het ons uitstekend gelukt een mooi overzicht neer te zetten van de afgelopen 75 jaren van onze club”, vertelt Ellen Spijker. 

De kinderen vermaakten zich onderwijl met verschillende spelen, opdrachten en tochten zowel op het terrein als door het centrum van Delden. De festiviteiten op de Cramersweide vielen mooi samen met de open monumentendag. Veel geïnteresseerden vonden dan ook hun weg naar het kampement en maakten een wandelingetje tussen de tenten en de spelende kinderen. 

“Op zondagmiddag werden alle nieuwe leden en leden die naar de volgende leeftijdsgroep zijn gegaan, geïnstalleerd onder toeziend oog van ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen. Een mooie afsluiter van een ontzettend geslaagd weekend.” 

Scout-Fest en Reünie

“Onverhoopt de tentoonstelling gemist? Of meer weten over scouting? Aankomende zaterdag, 18 september, is van 13.00 tot 16.00 uur de open dag onder de noemer ‘Scout-Fest’ bij de blokhut. Tijdens dit kinderfestival kunnen kinderen uit Delden en omstreken mee doen met verschillende gave activiteiten. Doe jij mee op de buikschuifbaan? Of maak jij zelf je eigen croissantje boven het vuur? Uiteraard zal in de blokhut ook de tentoonstelling nogmaals te zien zijn.” 

Aansluitend, op 18 september om 19.30 uur, vindt de reünie plaats voor alle (oud)leiding van alle drie de (voormalige) Deldense scoutingverenigingen. “Opgeven kan nog via het formulier op onze website www.scoutingdelden.nl”, aldus Bas Spekreijse.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws