zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeCultuur‘Sense of Space (S.O.S)’ installatie in MIKC | Kunststation

‘Sense of Space (S.O.S)’ installatie in MIKC | Kunststation

Delden – MIKC | Kunststation Delden geeft jonge kunstenaars platform om hun werk te presenteren. 

Juul van Der Zandt  grafisch kunstenaar, recent afgestudeerd HKU Utrecht laat haar indrukwekkende  installatie zien onder de titel:  ‘Sense of Space (S.O.S)’ van 5 november tot en met 10 december 2022.

‘Sense of Space (S.O.S.)’ is een visuele manier om zowel fysiek als mentaal door een stad te dwalen.

Aan de hand van wegwijzers die just desoriënterend werken, wordt de wandelaar zich bewust van de  omgeving en diens perceptie ervan. Het gewone wordt ongewoon. ‘Sense of Space (S.O.S.)’ is een manifest dat de flaneur in ieder aanmoedigt. Dit project is ontstaan vanuit de obsessie en angst om te verdwalen en tegelijkertijd vanuit de positieve beleving van dwalen op zich. Is het mogelijk deze twee contrasterende gevoelens te verenigen en vorm te geven? Opdat verdwalen tot een vernieuwde kijk, beleving en vernieuwd inzicht leidt?

‘Sense of Space (S.O.S.)’ is onder andere geïnspireerd op werk als Guy Debords ‘The Society of the Spectacle’ en Laure Prouvosts ‘De-Learning’ en gebaseerd op Charles Baudelaires moderne leven in de stad. Ook is er geëxperimenteerd met cartograaf Jacques Bertins methode van het visualiseren van data.

Artist statement: Juul van der Zandt is een grafisch ontwerper uit Utrecht die de focus legt op kwalitatief onderzoek en print. Haar streven is om vanuit een menselijk perspectief kritische ontwerpen te creëren en om samen met anderen betekenisvolle verhalen te maken. 

Ze bevraagt maatschappelijke tegenstellingen en vertaalt dit naar no-nonsense-ontwerpen.

Kunststation Delden MIKC|Perron1

Openingstijden vrijdag 14.00 tot 17.00 uur, groepen op afspraak. 

Stationsweg1/5 in Delden, www.mikc.eu,  tel. 06 142682.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws