woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimSlagerij Kastelein genomineerd voor Worstmaker/Traiteur van het jaar

Slagerij Kastelein genomineerd voor Worstmaker/Traiteur van het jaar

Diepenheim – Slagerij Kastelein in Diepenheim is genomineerd voor Worstmaker/Traiteur van het jaar. Dat betekent dat de worstmakerij/traiteur producten van Slagerij Kastelein zich kunnen meten met de beste ambachtelijke slagerijen in Nederland. Op 24 januari wordt bekend gemaakt of deze nominatie leidt tot een provinciale- of landelijke titel.

De titel worstmakerij/traiteur van het jaar wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. In het afgelopen voor- en najaar is een groot aantal producten afgehaald bij Slagerij Kastelein. Deze zijn, samen met de producten van ruim 150 collega slagers, gekeurd door keurmeesters van het Worstmakersgilde. 

“Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen,” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers.  

Sinds dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Genomineerd zijn betekent niet dat je automatisch wint. In de komende periode zullen er wederom producten van slagerij Kastelein gekeurd worden. Een spannende tijd voor slager Kastelein en zijn medewerkers, want de uitslag wordt pas op 24 januari bekend gemaakt. Nog even wachten dus.

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiëne. Daartoe zijn producten zelfs microbiologisch gekeurd. Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager: “Ambachtelijke slagers mogen dan trots zijn op hun oorkonde, ze zijn vooral trots op het grote scala aan producten die ze zelf maken. Voor consumenten is het bovendien prettig om te weten hoe en waar hun producten vandaan komen, een groot goed.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle